Bereidingswijze
1 Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken. Schil de gember, maak het citroengras en de pepertjes schoon, snij alles in grove stukken en doe die in de kokosmelk, samen met 400 ml water en de currypasta. Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht onder deksel sudderen. Verwijder alle smaakmakers.
2 Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukken. Spoel de paprika en snij hem doormidden. Verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukken. Doe de lente-ui en paprika in de soep en laat garen.
3 Voeg de uitgelekte noedels en de scampi's toe en warm een paar minuten door. Breng de soep op smaak met vissaus, limoensap en zout. Spoel de koriander, schud droog, hak grof en strooi in de soep.
2 Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukken. Spoel de paprika en snij hem doormidden. Verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukken. Doe de lente-ui en paprika in de soep en laat garen.
3 Voeg de uitgelekte noedels en de scampi's toe en warm een paar minuten door. Breng de soep op smaak met vissaus, limoensap en zout. Spoel de koriander, schud droog, hak grof en strooi in de soep.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke maaltijdsoep
Ingrediƫnten
200 g scampi's (schoongemaakt en voorgekookt)
1 rode paprika
1 bosje lente-uien
3 el limoensap
30 g verse gember (geraspt)
2 citroengras stengels
2 peper (rood)
1 bosje verse koriander
120 g rijstnoedels
40 cl kokosmelk
2 el rode currypasta
3 el vissaus
zout
1 rode paprika
1 bosje lente-uien
3 el limoensap
30 g verse gember (geraspt)
2 citroengras stengels
2 peper (rood)
1 bosje verse koriander
120 g rijstnoedels
40 cl kokosmelk
2 el rode currypasta
3 el vissaus
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490959
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht