Bereidingswijze
Breng een pan water aan de kook, los er ¼ bouillonblokje in op en blancheer de wortel 5-7 minuten, giet ze af , maar vang het kookvocht op. Kook de stukjes aardappel gaar in het blancheerwater en giet af.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder met meeste vet uit de pan. Smelt het stukje roomboter en voeg ui en knoflook toe. Fruit enkele minuten. Voeg dan de spekjes toe en bestrooi het geheel met bloem. Laat dit even bakken. Voeg in delen de melk toe en laat indikken zodat er een mooie bacon uiensaus ontstaat. Breng op smaak met versgemalen peper en smelt de helft van de cheddar erdoor.
De saus is klaar.
Vet een ovenschaal dun in met olie en leg er de aardappel, wortel en Chinese kool in. Draai er nog peper over en verkruimel het andere stukje bouillon erover.
Verdeel de saus over de schotel en bestrooi met de andere helft van de cheddar en zet de schotel voor 20 -25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Verwarm de 2 plakjes spek, zodat ze krokanter zijn en versnipper ze. Garneer met de peterselie over de schotel.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder met meeste vet uit de pan. Smelt het stukje roomboter en voeg ui en knoflook toe. Fruit enkele minuten. Voeg dan de spekjes toe en bestrooi het geheel met bloem. Laat dit even bakken. Voeg in delen de melk toe en laat indikken zodat er een mooie bacon uiensaus ontstaat. Breng op smaak met versgemalen peper en smelt de helft van de cheddar erdoor.
De saus is klaar.
Vet een ovenschaal dun in met olie en leg er de aardappel, wortel en Chinese kool in. Draai er nog peper over en verkruimel het andere stukje bouillon erover.
Verdeel de saus over de schotel en bestrooi met de andere helft van de cheddar en zet de schotel voor 20 -25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Verwarm de 2 plakjes spek, zodat ze krokanter zijn en versnipper ze. Garneer met de peterselie over de schotel.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een tijdje geleden zag ik ze staan de variëteiten van Aardappel Anders. Vroeger op voorraad in de kast net als Chicken Tonight , want het avondeten moest in de tijd dat ik nog werkte snel, lekker en gemakkelijk zijn met in het weekend meer tijd in de keuken. Nu ga ik voornamelijk voor vers, gezond en lekker.
Ingrediënten
350 gram vastkokende aardappelen geschild in kleine blokjes
1 peen geschild en in halve plakjes
½ kleine Chinese kool in reepjes afgespoeld in kokend water en goed uitgelekt.
½ bouillonblokje kip
VOOR DE SAUS
125 gram gerookte spekblokjes
150 ml halfvolle melk
15 gram ongezouten roomboter
15 gram bloem
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook uit de pers
100 gram geraspte cheddar
EN VERDER
2 plakjes ambachtelijk gegrild spek
enkele takjes peterselie gesnipperd
1 peen geschild en in halve plakjes
½ kleine Chinese kool in reepjes afgespoeld in kokend water en goed uitgelekt.
½ bouillonblokje kip
VOOR DE SAUS
125 gram gerookte spekblokjes
150 ml halfvolle melk
15 gram ongezouten roomboter
15 gram bloem
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook uit de pers
100 gram geraspte cheddar
EN VERDER
2 plakjes ambachtelijk gegrild spek
enkele takjes peterselie gesnipperd
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, snijplank, mes en pan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490951
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht