Spinazierisotto met gerookte zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/01/2021 - 14:36
Bereidingswijze
Breng 1 liter water met het bouillonblokje tegen de kook aan. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak glazig. Roer regelmatig door.
Voeg scheutje voor scheutje de kippenbouillon toe. Voeg pas een volgend scheutje toe als het vorige door de rijst is opgenomen. Roer de risotto regelmatig. De rijst is na 15-20 min. gaar.
Breng een pan water aan de kook, voeg de spinazie toe en kook 2 min. Giet af en schep in een hoge beker. Maal de spinazie met een staafmixer fijn. Rasp de Parmezaanse kaas grof. Roer de kaas door de risotto en breng op smaak.
Schep de risotto op 4 borden, scheur de zalm in stukken en verdeel over de risotto.
Afbeelding
Spinazierisotto met gerookte zalm
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zet in 4 stappen deze heerlijke Spinazierisotto met gerookte zalm op tafel.
Ingrediƫnten
1 kippenbouillonblokje
1 ui
2 el olijfolie
300 g risottorijst
600 g spinazie
100 g Parmezaanse kaas
200 g gerookte zalm
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490947
Homepage ID
2796575
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jumbosupermarkten