Klassieke Uiensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/01/2021 - 13:56
Bereidingswijze
1.Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Laat de uien in 30 min op middelhoog vuur karamelliseren. Schep regelmatig om. Bestrooi de ui met bloem en breng op smaak met peper en zout en bak al omscheppend 3 min.
2. Los de bouillonblokjes op in 11/2 liter kokend water en voeg samen met de cognac toe aan de ui. Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur koken.
3. Zet de ovengrill aan. Snijd het halve stokbrood in vier schuine sneetjes, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en gril in 5 min. goudbruin.
4. Schep de soep in de kommen. Leg in elke kom een sneetje stokbrood. Rasp de kaas en verdeel over de sneetjes. Zet ca 5 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Uit Allerhande
Ingrediƫnten
800 gr Uien
50 gr roomboter
2 el tarwebloem
2 groentebouillonblokjes
4 el cognac
2 takjes tijm
1/2 afbak stokbrood
150 gr Zwitserse Gruyere kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
vuurvaste kommen
oven met grill
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490945
Homepage ID
2715263
Teller
0
Bron
Allerhande
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
evko1