Bereidingswijze
1 Haal de scampi's uit de diepvries en laat ze ontdooien onder stromend lauw water. Verwijder de darmkanalen en pel de scampi's, maar laat het staartje eraan.
2 Pel de knoflook en de uien en snipper ze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in stukjes. Stoof de ui en de knoflook aan en voeg de paprikastukjes toe. Laat even stoven.
3 Kook intussen de tagliatelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4 Kruid de scampi's met de piment d'Espellete en peper en zout. Doe de scampi's bij de paprika en laat ze kort meebakken. Blus met de witte wijn. Voeg de mascarpone toe en meng tot een romige saus.
5 Giet de tagliatelle af en meng onder de saus. Werk af met de bladpeterselie en serveer.
2 Pel de knoflook en de uien en snipper ze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in stukjes. Stoof de ui en de knoflook aan en voeg de paprikastukjes toe. Laat even stoven.
3 Kook intussen de tagliatelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4 Kruid de scampi's met de piment d'Espellete en peper en zout. Doe de scampi's bij de paprika en laat ze kort meebakken. Blus met de witte wijn. Voeg de mascarpone toe en meng tot een romige saus.
5 Giet de tagliatelle af en meng onder de saus. Werk af met de bladpeterselie en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDit gerecht is ook lekker met gegrilde langoustines of een gegrilde halve kreeft op de winterse barbecue.
Ingrediƫnten
600 g scampi's (diepvries)
600 g tagliatelle
4 rode paprika's
2 uien
2 knoflook teentjes
10 cl droge witte wijn
200 g mascarpone
1 handje bladpeterselie
1/2 tl piment d'Espelette
peper en zout
600 g tagliatelle
4 rode paprika's
2 uien
2 knoflook teentjes
10 cl droge witte wijn
200 g mascarpone
1 handje bladpeterselie
1/2 tl piment d'Espelette
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490937
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht