Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onder-warmte.
Springvorm (26 cm Ø) invetten en met bloem of paneermeel bestrooien.
Zachte boter met suiker, zout en vanillesuiker schuimig mixen. Vanille-aroma en citroenrasp erdoor mengen. Eieren (steeds één voor één) erdoor mixen. Het volgende ei pas toevoegen als het eerdere ei volledig is opgenomen.
Zelfrijzend bakmeel en gemalen amandelen door elkaar mengen en samen met het amandelspijs door de boter/ei-massa spatelen.
Deeg over de ingevette en met bloem of paneermeel bestrooide springvorm verdelen.
Plakjes appel dakpansgewijs over het deeg verdelen (zie foto).
Appeltaart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 40 tot 50 minuten bakken.
Abrikozenjam verwarmen en de plakjes appel hiermee bestrijken.
Taart plm.10 minuten laten afkoelen. Dan voorzichtig de rand van de springvorm verwijderen.
Springvorm (26 cm Ø) invetten en met bloem of paneermeel bestrooien.
Zachte boter met suiker, zout en vanillesuiker schuimig mixen. Vanille-aroma en citroenrasp erdoor mengen. Eieren (steeds één voor één) erdoor mixen. Het volgende ei pas toevoegen als het eerdere ei volledig is opgenomen.
Zelfrijzend bakmeel en gemalen amandelen door elkaar mengen en samen met het amandelspijs door de boter/ei-massa spatelen.
Deeg over de ingevette en met bloem of paneermeel bestrooide springvorm verdelen.
Plakjes appel dakpansgewijs over het deeg verdelen (zie foto).
Appeltaart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 40 tot 50 minuten bakken.
Abrikozenjam verwarmen en de plakjes appel hiermee bestrijken.
Taart plm.10 minuten laten afkoelen. Dan voorzichtig de rand van de springvorm verwijderen.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het amandelspijs is in kleine stukjes door het gemakkelijk te maken roerdeeg gemengd. Het deeg maak je gewoon met de mixer. Dan de appelschijfjes bovenop en in de oven. Na plm.een uurtje is je appeltaart klaar. Even afkoelen en smullen maar.Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. De boter mag zacht zijn maar niet gesmolten.
Ingrediënten
200 gram zachte roomboter of margarine
175 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Mespunt zout
Paar druppels vanille-aroma Dr.Oetker
1 theelepel citroenrasp
4 eieren op kamertemperatuur
250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
100 gram gemalen amandelen
200 gram amandelspijs in kleine stukjes
Plm. 7 appels liefst Elstar, geschild zonder klokhuis in hele smalle plakjes
Abrikozenjam
175 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Mespunt zout
Paar druppels vanille-aroma Dr.Oetker
1 theelepel citroenrasp
4 eieren op kamertemperatuur
250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
100 gram gemalen amandelen
200 gram amandelspijs in kleine stukjes
Plm. 7 appels liefst Elstar, geschild zonder klokhuis in hele smalle plakjes
Abrikozenjam
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
beslagkom
zeef
beslagkom
zeef
Leuke tips
Ook lekker om een halve eetlepel koek-of speculaakruiden door het deeg te mengen.
Heb je gelijk een Sinterklaastaart.
Heb je gelijk een Sinterklaastaart.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1490935
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Https://www.lecker.de/apfelkuchen-mit-marzipanteig-20196.html
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch