Bereidingswijze
1. Klop in een kom het ei los met 2 eetlepels ketjap, 1 el sambal en 1 el chilisaus.
2. Schil en rasp 2 cm gember fijn boven de kom. 3
3 Pel en snipper een halve ui fijn en doe in de kom. Pel en pers of rasp anderhalve knoflookteen boven de kom uit. Haal de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Voeg de helft toe aan de kom.
4. Voeg het gehakt toe en kneed door elkaar. Verkruimel de beschuiten erbij. Kneed goed door. Draai kleine ballen van het gehaktmengsel.
5. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur rondom aan. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 15 minuten gaar. Keer regelmatig.
6. Breng ondertussen 2 pannen water aan de kook. Verwijder de uiteinden van sperziebonen en halveer ze. Kook ze in een pan kokend water in 3 minuten beetgaar en giet af.
7. Kook de mie in de andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8. Snijd de overige gember in dunne reepjes. Snipper de overige ui en, snijd de overige knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember 2- 3 minuten. Voeg de sperziebonen, 1 eetlepel ketjap, de sojasaus, een scheutje chilisaus en evt. nog wat sambal toe en roerbak 2 minuten.
9. Voeg de mie toe en roerbak nog 1-2 minuten. 10. Verdeel de mie, sperziebonen en gehaktballen over de borden. Strooi de achtergehouden rode peper erover.
2. Schil en rasp 2 cm gember fijn boven de kom. 3
3 Pel en snipper een halve ui fijn en doe in de kom. Pel en pers of rasp anderhalve knoflookteen boven de kom uit. Haal de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Voeg de helft toe aan de kom.
4. Voeg het gehakt toe en kneed door elkaar. Verkruimel de beschuiten erbij. Kneed goed door. Draai kleine ballen van het gehaktmengsel.
5. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur rondom aan. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 15 minuten gaar. Keer regelmatig.
6. Breng ondertussen 2 pannen water aan de kook. Verwijder de uiteinden van sperziebonen en halveer ze. Kook ze in een pan kokend water in 3 minuten beetgaar en giet af.
7. Kook de mie in de andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8. Snijd de overige gember in dunne reepjes. Snipper de overige ui en, snijd de overige knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember 2- 3 minuten. Voeg de sperziebonen, 1 eetlepel ketjap, de sojasaus, een scheutje chilisaus en evt. nog wat sambal toe en roerbak 2 minuten.
9. Voeg de mie toe en roerbak nog 1-2 minuten. 10. Verdeel de mie, sperziebonen en gehaktballen over de borden. Strooi de achtergehouden rode peper erover.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een heerlijk recept met boontjes en heerlijke gehaktballen en mie. Je eet je vingers erbij op
Ingrediënten
• 1 ei 3 el ketjap manis 1,5 el sambal oelek 1,5 el zoete chilisaus
• 3 cm gember 2 uien 3 teentjes knoflook 1 rode peper
• 300 g rundergehakt 2 beschuiten zonnebloemolie
• 500 g sperziebonen 350 g mie 1 el sojasaus
• 3 cm gember 2 uien 3 teentjes knoflook 1 rode peper
• 300 g rundergehakt 2 beschuiten zonnebloemolie
• 500 g sperziebonen 350 g mie 1 el sojasaus
Leuke tips
Lekker met een salade.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490933
Homepage ID
1336844
Teller
0
Bron
internet met aanpassingen
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht