Pindakip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/30/2021 - 16:51
Bereidingswijze
Snij de kippendijen in blokjes.
Zet een (hapjes-) pan op met 2EL olie en bak de kippendij blokjes met wat peper en zout aan.
Voeg ketjap, ketchup en kokosmelk toe en laat dit zachtjes sudderen (ongeveer 15 minuten) met een deksel op de pan.
Voeg de pindakaas en de sambal toe en eventueel (naar smaak) nog wat zout. Laat dit nog 5 minuten pruttelen.
Klaar. Eet smakelijk!
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ook dit recept heb ik voor het eerst bij mijn moeder gegeten. Na een paar kleine aanpassingen is het een heelijke comfortabele maaltijd geworden.
Ingrediƫnten
500 gr kippendijfilet
2 EL rijstolie
100 ML ketjap manis
50 ML tomatenketchup
200 ML kokosmelk
3,5 EL pindakaas
2 EL sambal
peper / zout
Leuke tips
Lekker met (zilvervlies-) rijst
Kroepoek
Komkommer (evt in wat wijnazijn met peper en zout)
gebakken uitjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490931
Homepage ID
2614697
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
erik_sauer921