Bloemkoolsoep met paddenstoelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/29/2021 - 21:12
Bereidingswijze
*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Verwijder de grote, buitenste bladeren van de bloemkool.

*Leg de bloemkool op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met tijm, peper en zout. Leg de ongepelde teentjes knoflook erbij. Zet 20 min in de oven.

* In de tussentijd, pel de sjalot en snipper fijn.

*Fruit de sjalotsnippers in olijfolie, voeg de paddenstoelen, bieslook en tijmnaaldjes toe en roerbak op een hoog vuur goudbruin en gaar. Als dit klaar is, zet het dan aan de kant tot het nodig is.

*Laat de bloemkool afkoelen en snij daarna de roosjes eraf.

*Pel de look en doe samen met de geroosterde bloemkoolroosjes in een pot en overgiet met de bouillon. Breng kort aan de kook en mix de soep glad.

*Verdeel de soep over kommen en werk af met de gebakken paddenstoelen mix.
Afbeelding
Bloemkoolsoep met paddenstoelen
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super gezonde soep. Bevat ongeveer 85 calorien p.p.
Dit recept is ook vegan.
Ingrediënten
1 Bloemkool, 3 tenen knoflook, tijm, 800 ml groentebouillon, gemengde paddenstoelen, bieslook, 1 sjalot
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, mixer, soeppan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490925
Homepage ID
2847031
Teller
0
Bron
Spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
KawaiiCute