Bereidingswijze
Maak als eerste de Bodem:
1.verwarm de over op 180 graden.
2. Roer de ingrediënten voor de bodem door elkaar heen
3 leg bakpapier op pizzavorm en vet papier in met olie
4. Giet beslag op bakpapier en smeer gelijkmatig uit
5. Bak bodem ong. 10 a 15 miin
6. Snijd ondertussen de prei in halve dunne reepjes, roerbak kort in hapjespan en laat uitlekken in een vergiet.
7. Bak de (vega) spekjes
8. Snijd cherrytomaten door de helft
8. Maak saus. Doe dit door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
9. Smeer saus op de bodem. Sfrooi de helft van de kaas over de bodem.
10 Verdeel de spekjes.
11. Verspreid een dikke laag prei over en versteid hier de halve tomaten over
12. Verdeel de laatste geraspte kaas over de pizza en zet 15 a 20 min in de oven. Check af en toe of het klaar is.
1.verwarm de over op 180 graden.
2. Roer de ingrediënten voor de bodem door elkaar heen
3 leg bakpapier op pizzavorm en vet papier in met olie
4. Giet beslag op bakpapier en smeer gelijkmatig uit
5. Bak bodem ong. 10 a 15 miin
6. Snijd ondertussen de prei in halve dunne reepjes, roerbak kort in hapjespan en laat uitlekken in een vergiet.
7. Bak de (vega) spekjes
8. Snijd cherrytomaten door de helft
8. Maak saus. Doe dit door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
9. Smeer saus op de bodem. Sfrooi de helft van de kaas over de bodem.
10 Verdeel de spekjes.
11. Verspreid een dikke laag prei over en versteid hier de halve tomaten over
12. Verdeel de laatste geraspte kaas over de pizza en zet 15 a 20 min in de oven. Check af en toe of het klaar is.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke preipizza heb ik zelf bedacht. Hij is lekker en gezond. een combinatie van een quiche en een pizza.
Ingrediënten
(Vega) spekjes
250 gram geraspe Kaas
2 a 3 preien
Cherry tomaatjes
Olie
Bodem:
180 gram kikkererwtenmeel
150 ml water
snuf zout
Tomatensaus:
1 blikje tomatenpuree (160 gram)
1/4 tl knoflookpoeder
1/4 tl. Uipoeder
1 tl oregano
Snuf zout
250 gram geraspe Kaas
2 a 3 preien
Cherry tomaatjes
Olie
Bodem:
180 gram kikkererwtenmeel
150 ml water
snuf zout
Tomatensaus:
1 blikje tomatenpuree (160 gram)
1/4 tl knoflookpoeder
1/4 tl. Uipoeder
1 tl oregano
Snuf zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan
Bakpapier
Pizzavorm
Vergiet
Bakpapier
Pizzavorm
Vergiet
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490921
Homepage ID
2463442
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch