Bereidingswijze
Knoflook en sjalot even aanzetten in de boter.
Daarna de groenten toevoegen en even mee laten stoven.
Als laatste de ongepelde Hollandse garnaaltjes mee stoven .
De garnaaltjes pletten met een houten lepel en regelmatig om roeren
De tomatenpuree, cognac, witte wijn en de kruiden toevoegen.
Als laatste de visbouillon toevoegen .
1/ 2 uur laten trekken op een klein vuurtje .
Blaadje laurier verwijderen .
Daarna soep blenderen en zeven
Afsmaken mer peper. Zout en e.v.t. worcestersaus
Voor Opmaak: room opkloppen met e.v.t 1 eidooier en een scheutje cognac
Serveren : soep in een glaasje
1 schep room erover
Daarop enkele garnaaltjes en een toefje dille of ander kruid
Dille of ander kruid
Daarna de groenten toevoegen en even mee laten stoven.
Als laatste de ongepelde Hollandse garnaaltjes mee stoven .
De garnaaltjes pletten met een houten lepel en regelmatig om roeren
De tomatenpuree, cognac, witte wijn en de kruiden toevoegen.
Als laatste de visbouillon toevoegen .
1/ 2 uur laten trekken op een klein vuurtje .
Blaadje laurier verwijderen .
Daarna soep blenderen en zeven
Afsmaken mer peper. Zout en e.v.t. worcestersaus
Voor Opmaak: room opkloppen met e.v.t 1 eidooier en een scheutje cognac
Serveren : soep in een glaasje
1 schep room erover
Daarop enkele garnaaltjes en een toefje dille of ander kruid
Dille of ander kruid
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker feestelijk soepje
Heb van een paar verschillende receptjes dit soepje gemaakt
Heb van een paar verschillende receptjes dit soepje gemaakt
Ingrediƫnten
50 gram gepelde Hollandse garnaaltjes ( voor garnering).
400 Hollandse garnaaltjes ongepeld
15 gram Boter
3100 gram wortel in kleine stukjes
100 gram prei in kleine stukjes
1 tomaat in kleine stukjes
1 stengel bleekselderij in kleineblokjes
1 stuk venkel inkleine stukjes
1 teen knoflook geperst
1 sjalot in kleine stukjes
Paar takjes tijm ( alleen de blaadjes )
Paar takjes organogram ( alleen de blaadjes l
1 eetl tomatenpuree
1 blaadje laurier
1,5 dl witte wijn
1 eetl cognac
500 ml visbouillon
3 peperkorrels
Zout, peper ,worcestersaus
100 ml room
1 eetlepel cognac
400 Hollandse garnaaltjes ongepeld
15 gram Boter
3100 gram wortel in kleine stukjes
100 gram prei in kleine stukjes
1 tomaat in kleine stukjes
1 stengel bleekselderij in kleineblokjes
1 stuk venkel inkleine stukjes
1 teen knoflook geperst
1 sjalot in kleine stukjes
Paar takjes tijm ( alleen de blaadjes )
Paar takjes organogram ( alleen de blaadjes l
1 eetl tomatenpuree
1 blaadje laurier
1,5 dl witte wijn
1 eetl cognac
500 ml visbouillon
3 peperkorrels
Zout, peper ,worcestersaus
100 ml room
1 eetlepel cognac
Hulpmiddelen & keukengerei
Zeef
Blender
Blender
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490919
Homepage ID
2067488
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht