Zoete aardappel met zuurkool en kipgehaktballetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/27/2021 - 18:55
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Laat de verse zuurkool goed uitlekken.
3. Snijd de ui in dunne partjes.
4. Meng het kipgehakt in een kom met ei, knoflook, paprikapoeder, komijn, havermout, wat zout en versgemalen peper. Kneed alles goed door en vorm het gehakt met vochtige handen tot kleine ballen.
5. Snijd de zoete aardappel met schil in blokjes van drie cm en verdeel ze in een braadslede.
6. Verdeel de ui, zuurkool en gehaktballen tussen de zoete aardappelen, strooi de tijm erover. Sprenkel de olijfolie over het geheel. Schuif de braadslede in de oven en bak alles in een half uur maximaal gaar en bruin. Schep het tussendoor keer om.
Afbeelding
Zoete aardappel met zuurkool en kipgehaktballetjes
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heel lekker recept! goede combinatie van zoet zuur, zout en veel specerijen. hierdoor vinden ook mensen die niet van zuurkool houden dit lekker.
Ingrediënten
660 gram scharrel-kipgehakt
paar el havermout
1 ei
2 knoflook (geperst)
3 theelepels milde paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
600 gram zoete aardappels
1 ui
750 gram vat verse zuurkool
1 eetlepel verse tijmblaadjes
2 olijfolie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490901
Homepage ID
2463442
Teller
0
Bron
Dirk magazine
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
Maritvs1