Bereidingswijze
Voorbereiden :
Fileer de palingen tot op de graat .
Snijd de graa5 in stukken en spoel in koud water, zet opzij voor de saus.
Spoel de filets en snijd de buikholte eraf.
Snijd de filets in 2 en stop in een vacuüm zakje met de over.
Trek luchtledig e gaar 50 min in een warmwaterbad op 48 graden.
Bereiden :
Maak de saus:
Stoof de graten met het fijngesneden sjalotje aan in olijfolie, kruid met peper en zout .
Blus met witte wijn en laat even inkoken
Voeg de noilly prat toe en laat opnieuw inkoken tot de helft.
Voeg de room toe en laat kort inkoken tot sausdikte , passeer door een zeef.
Breng voor het serveren de saus op smaak met enkele druppels citroensap.
Maak de pesto:
Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat afkoelen.
Blender alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout .
Schep de p3sto in een spuitjes en zet in de koelkast
Maak de couscous:
Doe de couscous in een pan , giet er de gevogelte bouillon bij totdat de couscous net onder staat.
Snijd de chorizo i 4 stukjes en leg bij in de pan.
Voeg het curry poeder toe en breng aan de kook.
Draai het vuur uit en laat enke3 min wellen tot de couscous al het water heeft opgenomen.
Verwijder voor het serveren de chorizo en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Werk af met limoensap en fijngesneden sjalot.
,Maak de mayonaise met ras el hanout:
Meng de mayonaise met de ras el hanout en breng op smaak met citroensap
Bak de paling:
Smeer de broodjes in met gesmolten boter , leg de paling erop en Snijd de zijkanten bij .
Bak de 0aling op een hete grillplaat kort aan op de broodzijde , Draai om en bak de andere zijde kort aan.
Maak het kruideslaatje :
Was en pluk de kruiden.
Werk af met limoensap , olijfolie , peper en zout.
Serveren:
Verenigd de paling en schik op het bord.
Werk 2 stukjes paling af met de kruidensaus en zet er enkele puntjes mayonaise en pesto op .
Schep er couscous bij.
Werk af met fijngesneden citroenzeste en enkele druppels saus.
Fileer de palingen tot op de graat .
Snijd de graa5 in stukken en spoel in koud water, zet opzij voor de saus.
Spoel de filets en snijd de buikholte eraf.
Snijd de filets in 2 en stop in een vacuüm zakje met de over.
Trek luchtledig e gaar 50 min in een warmwaterbad op 48 graden.
Bereiden :
Maak de saus:
Stoof de graten met het fijngesneden sjalotje aan in olijfolie, kruid met peper en zout .
Blus met witte wijn en laat even inkoken
Voeg de noilly prat toe en laat opnieuw inkoken tot de helft.
Voeg de room toe en laat kort inkoken tot sausdikte , passeer door een zeef.
Breng voor het serveren de saus op smaak met enkele druppels citroensap.
Maak de pesto:
Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat afkoelen.
Blender alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout .
Schep de p3sto in een spuitjes en zet in de koelkast
Maak de couscous:
Doe de couscous in een pan , giet er de gevogelte bouillon bij totdat de couscous net onder staat.
Snijd de chorizo i 4 stukjes en leg bij in de pan.
Voeg het curry poeder toe en breng aan de kook.
Draai het vuur uit en laat enke3 min wellen tot de couscous al het water heeft opgenomen.
Verwijder voor het serveren de chorizo en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Werk af met limoensap en fijngesneden sjalot.
,Maak de mayonaise met ras el hanout:
Meng de mayonaise met de ras el hanout en breng op smaak met citroensap
Bak de paling:
Smeer de broodjes in met gesmolten boter , leg de paling erop en Snijd de zijkanten bij .
Bak de 0aling op een hete grillplaat kort aan op de broodzijde , Draai om en bak de andere zijde kort aan.
Maak het kruideslaatje :
Was en pluk de kruiden.
Werk af met limoensap , olijfolie , peper en zout.
Serveren:
Verenigd de paling en schik op het bord.
Werk 2 stukjes paling af met de kruidensaus en zet er enkele puntjes mayonaise en pesto op .
Schep er couscous bij.
Werk af met fijngesneden citroenzeste en enkele druppels saus.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Leuk recepje
Ingrediënten
2 palingen ( ca. 500 gram stuk).
1 eetl. boter
Voor de saus:
1 eetl olijfolie
1 fijngesnipperd sjalotje
2 eet. witte wijn
2 eetl noilly prat
80 ml room
Citroenrasp
Voor de pesto:
45 gram pijnboompitten
60 gram geraspte parmezaan
0,5 teentje knoflook
45 gram basilicum
35 gram rucola
150 gram olijfolie
Voor de couscous:
Gevogelte bouillon
120 gram couscous
0,5 tl curry poeder
1 plakje chorizo
1 eetl fijngesneden munt
1 eetl fijngesneden koriander
2 tl fijngesneden schil van gekonfijte citroen
1 eetl limoensap
1 eetl fijngesneden sjalot
Voor de mayonaise :
150 gram mayonaise
2 eetl ras el hanout
Citroensap
Voor de gebakken paling:
2 flinterdunne sneetjes wit brood
1 eetl gesmolten boter
Voor het kruidenslaatje:
1 eetl rucola
1 eetl zurkelscheutjes
1 eetl basilicumblaadjes
1 eetl fijngesneden munt
1 eetl fijngesneden koriander
Olijfolie
Limoensap
Zwarte peper , zeezout
Voor de afwerking:
Citroenzeste
1 eetl. boter
Voor de saus:
1 eetl olijfolie
1 fijngesnipperd sjalotje
2 eet. witte wijn
2 eetl noilly prat
80 ml room
Citroenrasp
Voor de pesto:
45 gram pijnboompitten
60 gram geraspte parmezaan
0,5 teentje knoflook
45 gram basilicum
35 gram rucola
150 gram olijfolie
Voor de couscous:
Gevogelte bouillon
120 gram couscous
0,5 tl curry poeder
1 plakje chorizo
1 eetl fijngesneden munt
1 eetl fijngesneden koriander
2 tl fijngesneden schil van gekonfijte citroen
1 eetl limoensap
1 eetl fijngesneden sjalot
Voor de mayonaise :
150 gram mayonaise
2 eetl ras el hanout
Citroensap
Voor de gebakken paling:
2 flinterdunne sneetjes wit brood
1 eetl gesmolten boter
Voor het kruidenslaatje:
1 eetl rucola
1 eetl zurkelscheutjes
1 eetl basilicumblaadjes
1 eetl fijngesneden munt
1 eetl fijngesneden koriander
Olijfolie
Limoensap
Zwarte peper , zeezout
Voor de afwerking:
Citroenzeste
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490895
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Peter Goossens
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht