Linguine met venkel en Hollandse garnaaltjes....

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/27/2021 - 11:38
Bereidingswijze
Verwarm 1 el olijfolie in de hapjespan en fruit de sjalot enkele minuten. Voeg de venkel blokjes toe en bak deze enkele minuten zachtjes mee. Los de helft van het bouillonblokje in een scheut heet water op en voeg dit toe aan de groente in de pan. Laat zachtjes pruttelen totdat de venkel zachter is. Proef. Kook ondertussen de linguine met de andere helft van het bouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking gaar. Giet de linguine af en roer er een scheutje goede olijfolie door. Roer de linguine door de groente in de pan. Verdeel de pasta met groente over 2 voorverwarmde borden. Bestrooi met dille en citroenrasp , flink wat gemalen peper en verdeel er de garnaaltjes over.
Afbeelding
Linguine met venkel en Hollandse garnaaltjes....
Linguine met venkel en Hollandse garnaaltjes....
Linguine met venkel en Hollandse garnaaltjes....
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een snel en lekker gerecht aan het begin van het weekend , dat binnen 30 minuten dampend op tafel staat. Dit gerecht bevatte slechts één venkel voor 4 personen en dat vind ik persoonlijk erg krapjes wat groente betreft. Ik maakte dit gerecht voor 2 personen met een flinke, grote venkel. Heerlijk.
Ingrediënten
100 gram Hollandse garnaaltjes
1 grote venkel schoon in blokjes
1 grote sjalot gesnipperd
goede olijfolie
1 groente bouillonblokje ( minder zout)
1 flinke el gesnipperde dille
rasp van 1/2 citroen
scheut heet water
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan, snijplank, mes en pan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490889
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Visrecepten.nl eigen tekst , aangepast en gefotografeerd
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47