Bereidingswijze
1 Snipper het citroengras fijn en meng het met de rest van de ingrediënten van de marinade in een kommetje. Schik de ribbetjes in een grote ovenschaal en overgiet met de marinade. Zet een nachtje in de koelkast (zo'n 12 uur) en laat het vlees 1 uur voor het bakken op kamertemperatuur komen.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Dek de ribbetjes af met een vel aluminiumfolie en gaar ze 2 uur in de oven. Maak ondertussen de rumsaus. Pel en snipper de knoflook en de gember. Meng deze met de andere ingrediënten voor de rumsaus en warm even op in een steelpannetje. Laat zo'n 20 minuten zachtjes inkoken.
3 Maak de barbecue klaar voor ‘direct grillen'.
4 Haal de ribbetjes uit de oven, bestrijk met de rumsaus en bak nog zo'n 30 minuten op de hete barbecue. Bestrijk regelmatig met de rumsaus en draai om tot ze lekker krokant gebakken zijn.
5 Snij tussen de ribbetjes en het malse vlees valt er zo van af.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Dek de ribbetjes af met een vel aluminiumfolie en gaar ze 2 uur in de oven. Maak ondertussen de rumsaus. Pel en snipper de knoflook en de gember. Meng deze met de andere ingrediënten voor de rumsaus en warm even op in een steelpannetje. Laat zo'n 20 minuten zachtjes inkoken.
3 Maak de barbecue klaar voor ‘direct grillen'.
4 Haal de ribbetjes uit de oven, bestrijk met de rumsaus en bak nog zo'n 30 minuten op de hete barbecue. Bestrijk regelmatig met de rumsaus en draai om tot ze lekker krokant gebakken zijn.
5 Snij tussen de ribbetjes en het malse vlees valt er zo van af.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxVan ribbetjes uit het barbecue-aanbod in de supermarkt maak je met dit recept iets bijzonders! Begin er wel op tijd aan, want het vlees moet 12 uur marineren.
Ingrediënten
2 spareribs
peper en zout
Voor de marinade :
5 el esdoornsiroop
1 tl chilipoeder
1 tl gemberpoeder
1 el worcestersaus
1,5 tl komijnpoeder
1 tl vijfkruidenpoeder
1/2 tl nootmuskaa
1 stengel citroengras
peper en zout
Voor de rumsaus :
4 cm gember
4 knoflook teentjes
25 cl ketchup
50 cl bruine rum
1 el worcestersaus
3 el chardonnay-azijn
1 tl scherpe mosterd
1/2 tl chilivlokken
20 g rietsuiker
peper en zout
Voor de marinade :
5 el esdoornsiroop
1 tl chilipoeder
1 tl gemberpoeder
1 el worcestersaus
1,5 tl komijnpoeder
1 tl vijfkruidenpoeder
1/2 tl nootmuskaa
1 stengel citroengras
peper en zout
Voor de rumsaus :
4 cm gember
4 knoflook teentjes
25 cl ketchup
50 cl bruine rum
1 el worcestersaus
3 el chardonnay-azijn
1 tl scherpe mosterd
1/2 tl chilivlokken
20 g rietsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie
barbecue
barbecue
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490887
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht