Bereidingswijze
1 Pel en pers de knoflook en rasp de gember. Maak de chilipeper schoon en snij in ringen. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen.
2 Meng de knoflook, de gember, de chilipeper, de sesamzaadjes, het limoensap, de hoisinsaus, de sojasaus, de rijstazijn, de sesamolie, de olijfolie en het vijfkruidenpoeder tot een marinade. Leg er de vis in, dek af en laat 1 uur marineren.
3 Verwarm de oven voor op 220°C. Neem de zalm uit de marinade en doe de marinade in een sauspannetje. Leg de zalm op bakpapier op een bakplaat en gaar 15 minuten in de oven.
4 Laat de marinade 2 minuten zachtjes inkoken tot saus. Werk de zalm af met de lente-uitjes en wat extra sesamzaadjes en serveer met de saus.
2 Meng de knoflook, de gember, de chilipeper, de sesamzaadjes, het limoensap, de hoisinsaus, de sojasaus, de rijstazijn, de sesamolie, de olijfolie en het vijfkruidenpoeder tot een marinade. Leg er de vis in, dek af en laat 1 uur marineren.
3 Verwarm de oven voor op 220°C. Neem de zalm uit de marinade en doe de marinade in een sauspannetje. Leg de zalm op bakpapier op een bakplaat en gaar 15 minuten in de oven.
4 Laat de marinade 2 minuten zachtjes inkoken tot saus. Werk de zalm af met de lente-uitjes en wat extra sesamzaadjes en serveer met de saus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eerst een uurtje marineren en dan de oven in .....makkelijk en super lekker !
Ingrediënten
1 zalmfilet (groot of 4 zalmfilets van 150 g elk)
2 knoflook teentjes
4 cm verse gember
1 rode chilipeper
2 lente-uien
2 el limoensap
4 el hoisinsaus
4 el sojasaus
1 tl sesamzaad (+ extra)
2 el rijstazijn
1 tl sesamolie
1 tl vijfkruidenpoeder
2 el olijfolie
2 knoflook teentjes
4 cm verse gember
1 rode chilipeper
2 lente-uien
2 el limoensap
4 el hoisinsaus
4 el sojasaus
1 tl sesamzaad (+ extra)
2 el rijstazijn
1 tl sesamolie
1 tl vijfkruidenpoeder
2 el olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490885
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht