Bereidingswijze
Maal in de keukenmachine het limoenblad, het citroengras, de knoflook, en de gember fijn.
Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en het specerijenmengsel .
Blijf goed roeren en voeg de groene currypasta toe.
Blus het af met de kippenbouillon , de kokosmelk en de room.
Breng het mengsel aan de kook en voeg dan de gembersiroop , limoensap.
Roer goed .
Haal van het vuur en zeef de soep .
Rooster de cashewnoten
Garneer de soep met gesneden bosui , kipfilet en geroosterde cashewnoten
Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en het specerijenmengsel .
Blijf goed roeren en voeg de groene currypasta toe.
Blus het af met de kippenbouillon , de kokosmelk en de room.
Breng het mengsel aan de kook en voeg dan de gembersiroop , limoensap.
Roer goed .
Haal van het vuur en zeef de soep .
Rooster de cashewnoten
Garneer de soep met gesneden bosui , kipfilet en geroosterde cashewnoten
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk soepje
Ingrediƫnten
1 groot limoenblad.
0,5 stengel citroengras
1 teen knoflook
5 gram gember
1 scheut olijfolie
100 gram gesnipperde ui
1 theelepel groene currypasta
1 liter kippenbouillon
300 ml kokosmelk
100 ml kokosroom
4 eetlepels gembersiroop
1 tl limoensap gesneden bosui naar eigen inzicht
Gegaarde geplukte kipfilet naar eigen inzicht
Enkele cashewnoten
0,5 stengel citroengras
1 teen knoflook
5 gram gember
1 scheut olijfolie
100 gram gesnipperde ui
1 theelepel groene currypasta
1 liter kippenbouillon
300 ml kokosmelk
100 ml kokosroom
4 eetlepels gembersiroop
1 tl limoensap gesneden bosui naar eigen inzicht
Gegaarde geplukte kipfilet naar eigen inzicht
Enkele cashewnoten
Hulpmiddelen & keukengerei
Zeef
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490881
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Sligro
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht