Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op180 graden boven- en onder-warmte of 160 graden hete-lucht.
Bakvorm invetten en met bloem bestuiven.
Boter met suiker, vanillesuiker en zout crèmig roeren.
Eieren (op kamertemperatuur) er één voor één doormixen.
Bloem en bakpoeder zeven en voorzichtig door de boter/eimassa spatelen.
Deeg overdoen in de beboterde bakvorm en de taart in het midden van de voorverwarmde oven plm.25 tot 30 minuten bakken. Taartbodem in de vorm laten afkoelen. Voozichtig uide de vorm halen en dwars doorsnijden zodat je twee ronde deegplakken krijgt.
Bovenste deegplak in 12 punten snijden (is gemakkelijker als de taart klaar is (zie foto).
Vulling
Gelatineblaadjes in koud water plm.10 minuten weken.
Slagroom stijfkloppen.
Kwark met suiker, vanillsuiker, citroensap en -rasp loskloppen.
Gelatine goed uitknijpen. In een pannetje op een hele lage warmtebron gelatine laten smelten.
Dan eerst met een beetje van de kwarkmassa mengen en dan goed doorkloppen door de hele kwarkmassa.
Stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de kwarkmassa mengen.
Onderste taartbodem op een schaal leggen. Rand van de springvorm of een taartring eromheen zetten.
Vullen met 1/3 van de kwarkmassa. Mandarijnen erover verdelen. Daarna de rest van de kwarkmassa erover verdelen.
De bovenste (in punten gesneden) taartlaag op de kwarkmassa drukken.
Vòòr het opdienen met poedersuiker bestrooien.
Bakvorm invetten en met bloem bestuiven.
Boter met suiker, vanillesuiker en zout crèmig roeren.
Eieren (op kamertemperatuur) er één voor één doormixen.
Bloem en bakpoeder zeven en voorzichtig door de boter/eimassa spatelen.
Deeg overdoen in de beboterde bakvorm en de taart in het midden van de voorverwarmde oven plm.25 tot 30 minuten bakken. Taartbodem in de vorm laten afkoelen. Voozichtig uide de vorm halen en dwars doorsnijden zodat je twee ronde deegplakken krijgt.
Bovenste deegplak in 12 punten snijden (is gemakkelijker als de taart klaar is (zie foto).
Vulling
Gelatineblaadjes in koud water plm.10 minuten weken.
Slagroom stijfkloppen.
Kwark met suiker, vanillsuiker, citroensap en -rasp loskloppen.
Gelatine goed uitknijpen. In een pannetje op een hele lage warmtebron gelatine laten smelten.
Dan eerst met een beetje van de kwarkmassa mengen en dan goed doorkloppen door de hele kwarkmassa.
Stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de kwarkmassa mengen.
Onderste taartbodem op een schaal leggen. Rand van de springvorm of een taartring eromheen zetten.
Vullen met 1/3 van de kwarkmassa. Mandarijnen erover verdelen. Daarna de rest van de kwarkmassa erover verdelen.
De bovenste (in punten gesneden) taartlaag op de kwarkmassa drukken.
Vòòr het opdienen met poedersuiker bestrooien.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor het Kaffeeteam van het verzorgingstehuis in Stadtlohn waar ik als vrijwilligster werk heb ik voor de donderdagse koffiemiddag deze echte Käse Sahne Torte gebakken. De taart bestaat uit een boven- en onderlaag van cakedeeg en een tussenlaag van kwark en slagroom. Ik heb er nog een paar mandarijnen (uit een blikje) aan toegevoegd.
Ingrediënten
Roerdeeg:
200 gram zachte boter (kamertemperatuur)
190 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
4 eieren (M)
200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
Vulling:
10 blaadjes witte gelatine
750 gram magere kwark
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 ml citroensap
rasp van een (biologische) citroen
400 ml slagroom
klein blikje mandarijnen (uitgelekt)
200 gram zachte boter (kamertemperatuur)
190 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
4 eieren (M)
200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
Vulling:
10 blaadjes witte gelatine
750 gram magere kwark
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 ml citroensap
rasp van een (biologische) citroen
400 ml slagroom
klein blikje mandarijnen (uitgelekt)
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm/bakvorm van 26 cm doorsnede
mixer
beslagkommen
zeef
mixer
beslagkommen
zeef
Leuke tips
Je kunt in plaats van mandarijnen ook aardbeien of frambozen in de taart verwerken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1490873
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Dr.Oetker Super Käsekuchen, recept iets angepast voor wat betreft de hoveelheid deeg
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid