Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Was de preistengels grondig en snij het groene gedeelte weg. Snij ze in de lengte door. Leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Kruid met peper en zout, bedruppel met enkele eetlepels water en de wijn. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
2 Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Bak de kip goudbruin en gaar in hete boter. Kruid met peper en zout. Smelt in een andere pan 30 g boter en voeg de bloem toe. Roerbak enkele minuten tot er een koekjesgeur vrijkomt. Voeg vervolgens de melk in delen toe en roer tot de saus begint in te dikken. Voeg het sjalotje en de look toe samen met de oude kaas, room, mosterd, salie en tijm. Kruid met peper en zout.
3 Verdeel eerst de zoete aardappelplakjes en dan de kip op de prei. Giet er de kaassaus over. Strooi er nog wat parmezaan over en zet nog 25 minuten in de oven. Bak de extra salieblaadjes in wat olie krokant en werk er het gerecht mee af.
2 Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Bak de kip goudbruin en gaar in hete boter. Kruid met peper en zout. Smelt in een andere pan 30 g boter en voeg de bloem toe. Roerbak enkele minuten tot er een koekjesgeur vrijkomt. Voeg vervolgens de melk in delen toe en roer tot de saus begint in te dikken. Voeg het sjalotje en de look toe samen met de oude kaas, room, mosterd, salie en tijm. Kruid met peper en zout.
3 Verdeel eerst de zoete aardappelplakjes en dan de kip op de prei. Giet er de kaassaus over. Strooi er nog wat parmezaan over en zet nog 25 minuten in de oven. Bak de extra salieblaadjes in wat olie krokant en werk er het gerecht mee af.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen heerlijke ovenschotel met kip. Opgelet, de kaassaus is écht onweerstaanbaar.
Ingrediënten
500 g kippenhaasje
2 zoete aardappelen
4 prei stengels
2 sjalotten (fijngesnipperd)
1 knoflook teentje (geperst)
2 el salie (fijngesnipperd + extra blaadjes)
1 el verse tijm
3 el volle room
30 cl melk
100 g oude kaas (geraspt)
2 el geraspte parmezaan
4 el droge witte wijn
3 el scherpe mosterd
30 g bloem
boter
arachideolie
peper en zout
2 zoete aardappelen
4 prei stengels
2 sjalotten (fijngesnipperd)
1 knoflook teentje (geperst)
2 el salie (fijngesnipperd + extra blaadjes)
1 el verse tijm
3 el volle room
30 cl melk
100 g oude kaas (geraspt)
2 el geraspte parmezaan
4 el droge witte wijn
3 el scherpe mosterd
30 g bloem
boter
arachideolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1490867
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht