Gratin van eieren met grijze garnalen en spinazie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/26/2021 - 09:45
Bereidingswijze
1 Laat de spinazie 5 minuten slinken in een pan met wat boter, kruid met peper en zout. Laat uitlekken en zet opzij.
2 Kook de eieren hard, pel ze en snij ze doormidden. Verwarm de oven voor op 200°C.
3 Maak de kaassaus. Smelt de boter in een kookpot en doe er de bloem bij, roer tot een glad mengsel. Klop er beetje bij beetje de melk door, op middelhoog vuur, tot de saus is ingedikt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg er de geraspte kaas aan toe en laat smelten. Kruid bij naar smaak. Haal van het vuur.
4 Verdeel de spinazie over 4 ovenschaaltjes, leg er de eieren bovenop, gevolgd door de garnalen. Lepel er de kaassaus over en zet 20 minuten in de oven tot de schoteltjes bovenaan goudbruin gekleurd zijn.
Afbeelding
Gratin van eieren met grijze garnalen en spinazie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en makkelijk voorgerechtje.
Ingrediënten
400 g spinazie
1 el boter
6 eieren
250 g grijze garnalen (gepeld)
Voor de kaassaus :
2 el boter
2 el bloem
25 cl melk
nootmuskaat
150 g geraspte kaas
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1490865
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester