Bereidingswijze
1 Verwijder de harde kern en de buitenste blaadjes van het witloof, kook het 12 minuten en laat goed uitlekken.
2 Bestrijk 4 ovenschaaltjes met boter. Wikkel elk stronkje witloof in een plakje ham. Verdeel ze over de schaaltjes.
3 Maak een kaassaus: smelt de boter, roer er de bloem door en laat even zacht bakken in de pan. Blus met de melk en roer goed met een garde zodat er geen klontertjes ontstaan. Voeg er de gemalen emmentaler en de helft van de gorgonzola aan toe en kruid met peper en een klein beetje zout.
4 Giet de saus over de witloofrolletjes en leg er de resterende gorgonzola, in blokjes, over. Laat 25 minuten in de oven gratineren. Lekker met puree of brood.
2 Bestrijk 4 ovenschaaltjes met boter. Wikkel elk stronkje witloof in een plakje ham. Verdeel ze over de schaaltjes.
3 Maak een kaassaus: smelt de boter, roer er de bloem door en laat even zacht bakken in de pan. Blus met de melk en roer goed met een garde zodat er geen klontertjes ontstaan. Voeg er de gemalen emmentaler en de helft van de gorgonzola aan toe en kruid met peper en een klein beetje zout.
4 Giet de saus over de witloofrolletjes en leg er de resterende gorgonzola, in blokjes, over. Laat 25 minuten in de oven gratineren. Lekker met puree of brood.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en overheerlijkĀ
Ingrediƫnten
8 witloof stronkjes
8 Italiaanse ham pakjes
150 g gorgonzola
100 g emmentaler (gemalen)
50 g boter (+ extra om in te vetten)
40 cl melk
3 el bloem
nootmuskaat
peper
zout
8 Italiaanse ham pakjes
150 g gorgonzola
100 g emmentaler (gemalen)
50 g boter (+ extra om in te vetten)
40 cl melk
3 el bloem
nootmuskaat
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1490863
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
46
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht