Bereidingswijze
1: verwarm eerst de oven op 200 graden
2: snijd nu de ui in blokjes en de knoflook zo klein mogelijk
3: snijd ook de aardappel in blokjes met of zonder schil (eigen keuze)
4: kook de aardappel voor 6 minuten
5: halveer de spruiten en breng op smaak met peper zout en paprika poeder
6: giet de aardappel af en breng op smaak met peper zout paprika poeder en knoflook poeder
7: verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie
8: zet de aardappelen nu in de oven voor 40min maar controleer na 30minuten of ze al goed zijn ( licht krokant)
9: doe de pancetta nu in een pan met een beetje olijfolie en bak tot bijna krokant
10: haal de pancetta er nu uit en leg apart op een bord.
11: doe nu de boter in de pan en doe de spruiten erbij
12 maak ondertussen de hete saus voor de patatas bravas zie stap 13.
13: pak een steelpan en doe de gesnipperde ui met olijfolie erin en laat pruttelen voor 15min
14: wannneer glazig doe je de tomaten blokjes, cayenne, paprika poeder en sambal erbij.
15: wanneer de spruiten mooi verkleurd zijn doe je de knoflook( de helft hiervan) en pancetta erbij
16: laat dit nog 5 minuten opstaan en doe dan parmezaanse kaas eroverheen raspen.
17: aioli maken: doe de mayonaise, citroen en derest van de knoflook in een bakje mengen en maak op smaak met peper en zout.
18: haal de aardappel uit de oven en leg het in een grote schaal en doe de pittige saus en de aioli er doorheen mengen.
Doe daarna peterselie eroveheen sprenkelen en parmezaanse kaas
EET SMAKELIJK!
2: snijd nu de ui in blokjes en de knoflook zo klein mogelijk
3: snijd ook de aardappel in blokjes met of zonder schil (eigen keuze)
4: kook de aardappel voor 6 minuten
5: halveer de spruiten en breng op smaak met peper zout en paprika poeder
6: giet de aardappel af en breng op smaak met peper zout paprika poeder en knoflook poeder
7: verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie
8: zet de aardappelen nu in de oven voor 40min maar controleer na 30minuten of ze al goed zijn ( licht krokant)
9: doe de pancetta nu in een pan met een beetje olijfolie en bak tot bijna krokant
10: haal de pancetta er nu uit en leg apart op een bord.
11: doe nu de boter in de pan en doe de spruiten erbij
12 maak ondertussen de hete saus voor de patatas bravas zie stap 13.
13: pak een steelpan en doe de gesnipperde ui met olijfolie erin en laat pruttelen voor 15min
14: wannneer glazig doe je de tomaten blokjes, cayenne, paprika poeder en sambal erbij.
15: wanneer de spruiten mooi verkleurd zijn doe je de knoflook( de helft hiervan) en pancetta erbij
16: laat dit nog 5 minuten opstaan en doe dan parmezaanse kaas eroverheen raspen.
17: aioli maken: doe de mayonaise, citroen en derest van de knoflook in een bakje mengen en maak op smaak met peper en zout.
18: haal de aardappel uit de oven en leg het in een grote schaal en doe de pittige saus en de aioli er doorheen mengen.
Doe daarna peterselie eroveheen sprenkelen en parmezaanse kaas
EET SMAKELIJK!
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Spruiten nooit lekker gevonden tot ik dit tik tok recept gevonden had van TheHealChef.
Spruiten in een nieuw jasje!
Spruiten in een nieuw jasje!
Ingrediƫnten
Spruiten 400 gram
Pancetta blokjes 150 gram
Aardappel 750 gram
Knoflook 6 teentjes
Mayonaise 1,5 e.l.
Citroen sap ongeveer 1 t.l.
Tomaten blokjes uit blik 400 gram
Sambal ongeveer 1,5 t.l.
Ui 1 stuk
Cayenne peper ongeveer 1 t.l.
Paprika poeder ongeveer 1 t.l.
Parmezaanse kaas
Zout
Peper
Knoflook poeder
Olijfolie
Peterselie vers
Boter (roomboter) 1 flinke e.l.
Pancetta blokjes 150 gram
Aardappel 750 gram
Knoflook 6 teentjes
Mayonaise 1,5 e.l.
Citroen sap ongeveer 1 t.l.
Tomaten blokjes uit blik 400 gram
Sambal ongeveer 1,5 t.l.
Ui 1 stuk
Cayenne peper ongeveer 1 t.l.
Paprika poeder ongeveer 1 t.l.
Parmezaanse kaas
Zout
Peper
Knoflook poeder
Olijfolie
Peterselie vers
Boter (roomboter) 1 flinke e.l.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490861
Homepage ID
3033603
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht