Bereidingswijze
1 Verwijder de bittere kern onderaan het witloof en halveer de stronkjes overlangs. Spoel de citroen, rasp de schil en pers het sap uit. Pel en plet de knoflook. Meng 1 koffielepel van de geraspte citroenschil met de knoflook, 2 eetlepels citroensap, de honing, de chilivlokken en 3 eetlepels olijfolie. Meng de witloofstronkjes met de marinade en zet 1 uur in de koelkast.
2 Spoel de peterselie en hak fijn. Klop de zure room op, meng met 2 eetlepels van peterselie en kruid met peper en zout. Laat opstijven in de koelkast.
3 Gril de witloofstronkjes gaar. Serveer met de garnaaltjes en peterselieroom. Besprenkel met de rest van de marinade en kruid met wat peper.
2 Spoel de peterselie en hak fijn. Klop de zure room op, meng met 2 eetlepels van peterselie en kruid met peper en zout. Laat opstijven in de koelkast.
3 Gril de witloofstronkjes gaar. Serveer met de garnaaltjes en peterselieroom. Besprenkel met de rest van de marinade en kruid met wat peper.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerechtje voor op de grill /grillpan. Het witloof moet je op voorhand laten marineren. Dat duurt zeker een uur, maar mag ook een halve dag. Ook de peterselieroom maak je op voorhand en laat je opstijven in de koelkast.
Ingrediënten
100 g garnalen (verse, gepelde)
4 witloof stronkjes
1 citroen
1 knoflook teentje
handje bladpeterselie
150 g zure room
1/2 tl chilivlokken
1/2 tl honing
olijfolie
peper en zout
4 witloof stronkjes
1 citroen
1 knoflook teentje
handje bladpeterselie
150 g zure room
1/2 tl chilivlokken
1/2 tl honing
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1490845
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht