Gegratineerde oesters met misosaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/24/2021 - 09:00
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 210°C. Duw de oesters met een oestermes of stevig mes helemaal open. Schep het oestervlees zachtjes uit de schelpen en leg ze nog even op keukenpapier.
2 Pers de citroen uit. Pel de sjalot en snipper 'm heel fijn. Meng de misopasta met 1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap, de mayonaise en de mirin. Kruid met peper.
3 Leg de onderste helft van de oesterschelpen in een ovenschaal. Leg er wat sjalot op. Beleg met het oestervlees, een halve eetlepel misosaus en wat gemalen emmentaler. Gratineer de oesters 5 tot 7 minuten in de oven. Serveer meteen. Lekker met nog een partje citroen erbij.
Afbeelding
Gegratineerde oesters met misosaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxPrima starter van een feestmenu .....   de oesters kun je enkele uren op voorhand maken en in de koelkast bewaren. Haal ze 20 minuten voor je ze in de oven wilt garen uit de koelkast. 
Ingrediënten
12 oesters
1 citroen
1/2 sjalotje
60 g emmentaler (geraspte)
2 el mayonaisel
1 el misopasta
1 el mirin
peper
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1490841
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester