Bereidingswijze
-Schil de verschillende aardappelsoorten. Snij in fijne plakjes met de mandoline.
-Verwarm de oven voor op 140°C.
-Leg de aardappelen per soort in laagjes. Begin met de vitelotteaardappelen, daarna een laagje laurette en daarna een laagje zoete aardappel. Kruid met peper en zout en giet een beetje room tussen de laagjes.
-Herhaal tot alle plakjes op zijn en de ovenschotel gevuld is.
-Bedek de schotel met de gratinkaas.
-Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat 1 uur garen. Controleer met een vork of alle plakjes gaar zijn.
-Verwarm de oven voor op 140°C.
-Leg de aardappelen per soort in laagjes. Begin met de vitelotteaardappelen, daarna een laagje laurette en daarna een laagje zoete aardappel. Kruid met peper en zout en giet een beetje room tussen de laagjes.
-Herhaal tot alle plakjes op zijn en de ovenschotel gevuld is.
-Bedek de schotel met de gratinkaas.
-Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat 1 uur garen. Controleer met een vork of alle plakjes gaar zijn.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Origineel en lekker bijgerecht voor Uw feestmaaltijd
Ingrediënten
1/2 L room
8 grote lauretteaardappelen
700 g vitelotteaardappelen
5 grote zoete aardappelen
1 zakje gratinkaas
8 grote lauretteaardappelen
700 g vitelotteaardappelen
5 grote zoete aardappelen
1 zakje gratinkaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1490831
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch