Verwarm de oven voor tot 220 ?C. Snijd de knoflook fijn. Pluk de peterselie van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Houd de steeltjes apart. Meng de helft van de knoflook, de helft van de fijngesneden peterselie, het bakmeel, de yoghurt, 1 tl zout en 2 el olie tot een soepel deeg en laat rusten.
Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en halveer ze. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de rest van de knoflook 1 min. Voeg de haricots verts en tomaatjes toe. Schenk er 100 ml water bij en stoof de groenten 10 min. met het deksel op de pan. Breng op smaak.
Bestrooi het werkblad met meel. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 2 mm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er het deeg op. Smeer het deeg in met 2 el olie en bak het platbrood in 15 min. krokant in de oven. Snijd de helft van de citroen in 4 partjes.
Duw intussen de tomaatjes met een houten lepel kapot en stoof nog 5 min. met het deksel op de pan. Voeg de garnalen toe aan de tomatensaus en stoof 3 min. mee. Breng op smaak met citroensap en peper. Garneer met de rest van de peterselie, leg er de citroenpartjes op en serveer met het brood.
Verras je gasten met deze heerlijke garnalen in tomatensaus met platbrood.
2 tenen knoflook
15 g platte peterselie
250 g zelfrijzend bakmeel
150 g yoghurt Griekse stijl naturel 10% vet
6 el olijfolie
250 g haricots verts
500 g snacktomaatjes
1 citroen
300 g jumbo garnalen
1 bakpapier