Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Doe de aardappelschijfjes in een kom en schenk er de helft van de kookroom bij. Voeg de kaas toe en 1 el oregano toe. Breng op smaak met peper en schep om. Vet de muffinvorm in met 0,5 el olie. Verdeel de aardappelschijfjes over de holtes en verdeel er de rest van de kaas over. Bak de gratin 30 min. in de oven tot de kaas gegratineerd is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de ovengroente over. Besprenkel met 1 el olie. Strooi er 1 el oregano over en breng op smaak. Rooster de groenten 30 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 10-15 min. rondom gaar. Snijd intussen de uien in halve ringen. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de uien 10 min.
Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Schep 1 el bloem bij de uien en bak 1 min. mee. Schenk er de rest van de kookroom bij en warm 1 min. door. Verkruimel er de bouillon boven, breng op smaak met peper en roer door.
Snijd de varkenshaas in dunne plakjes, verdeel over 4 borden en schep er de saus over. Schep er de groenten bij. Haal de gratins uit de muffinvorm en leg er 3 op elk bord.
Heerlijk bereide varkenshaas met uiensaus en minigratins.
600 g aardappelschijfjes
250 ml kookroom 20% vet
150 g geraspte kaas ovengratin
2 el gedroogde oregano
5,5 el olijfolie
600 g pastinaak ovengroente
325 g varkenshaas culinair naturel
4 uien
1 el bloem
0,5 runderbouillonblokje
1 muffinvorm met 12 holtes
1 bakpapier
1 aluminiumfolie