Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Kneed de ingrediënten van het deeg goed. Tot een bal
Snij de appel in kleine stukjes en meng met de vulsel ingrediënten door elkaar. Ik zelf laat de rozijnen niet eerst wellen. Maar laat ze even met de appel en de jam in trekken.
Doe het deeg in de ingevette vorm. Houd wat over om een ruit te maken als de vulling er in zit.
Verkruimel de bitterkoekjes op de bodem doe daarna de appelvulling er in en maak een ruit van het overgebleven deeg.
1 uur in de oven op 180 graden.
Smullen maar.
Kneed de ingrediënten van het deeg goed. Tot een bal
Snij de appel in kleine stukjes en meng met de vulsel ingrediënten door elkaar. Ik zelf laat de rozijnen niet eerst wellen. Maar laat ze even met de appel en de jam in trekken.
Doe het deeg in de ingevette vorm. Houd wat over om een ruit te maken als de vulling er in zit.
Verkruimel de bitterkoekjes op de bodem doe daarna de appelvulling er in en maak een ruit van het overgebleven deeg.
1 uur in de oven op 180 graden.
Smullen maar.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze appeltaart is zo lekker dat ik altijd teleurgesteld ben wanneer ik ergens anders een appeltaart bestel.
Ingrediënten
Deeg:
330 gr zelfrijzend bakmeel
330 gr witte basterdsuiker
265 gr boter
165 gr havermout
2 eieren
bitterkoekjes voor op de bodem
Vulsel:
8 appels
rozijnen indien gewenst
1 zakje vanille suiker
eetlepel abrikozen jam
2 theelepels kaneel
330 gr zelfrijzend bakmeel
330 gr witte basterdsuiker
265 gr boter
165 gr havermout
2 eieren
bitterkoekjes voor op de bodem
Vulsel:
8 appels
rozijnen indien gewenst
1 zakje vanille suiker
eetlepel abrikozen jam
2 theelepels kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
vorm van 27 cm diameter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1490813
Homepage ID
2066787
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid