Bereidingswijze
Snij de courgette in plakken, en frituur ze licht tot ze wat slinken, goed uit laten lekken.
Vervolgens maak een boemboe door wat gesnipperd ui, klein beetje knoflook en sambal, weinig kerriepoeder en ketoembar te fruiten in de uitgelekte olie. Als laatste redelijk wat tomatenpulp uit blik ()
Voeg een laagje water toe en breng het geheel op smaak met suiker zout en citroensap.
Voeg de courgette toe, even roeren en 1 min. nagaren
Vervolgens maak een boemboe door wat gesnipperd ui, klein beetje knoflook en sambal, weinig kerriepoeder en ketoembar te fruiten in de uitgelekte olie. Als laatste redelijk wat tomatenpulp uit blik ()
Voeg een laagje water toe en breng het geheel op smaak met suiker zout en citroensap.
Voeg de courgette toe, even roeren en 1 min. nagaren
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit regelmatig gegeten bij Toko Bungamas in Leiden, ik vond het een heerlijke afwisseling met andere gerechten daar. Bungamas is gespecialiseerd in de Sumatraanse keuken, Kenmerkend is de volle kruidige smaak die het heeft.
Ingrediƫnten
Courgettes, tomatenpulp uit blik, ui, knoflook, sambal oelek, kerriepoeder en ketoembar, citroensap, suiker zout
Hulpmiddelen & keukengerei
pan en mes
Leuke tips
Laat de Courgette 1 dag intrekken, dan smaakt deze nog lekkerder.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1490809
Homepage ID
2661061
Teller
0
Bron
Bungamas Leiden
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Vegetarisch