Bereidingswijze
Verwijder de huid van de warmgerookte zalm en verdeel de zalm in stukjes. Voeg de roomkaas en ½ el limoensap toe en maal dit tot een paté. Meng er de gehakte dille en de rasp van de limoen door en breng de paté extra op smaak met gemalen peper en nog limoensap. Serveer op een broodje naar keuze met wat cornichons.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke paté met als basis 125 gram warmgerookte zalm met naturel roomkaas, op smaak gemaakt met sap en rasp van limoen en een vleugje verse dille. Zalig als lunch op een getoast sneetje desembrood of op een broodje.Ook ideaal als borrelhapje en op een buffet. Zeker 2 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar .
Ingrediënten
1 warm gerookte zalm van 125 gram
40 gram naturel roomkaas
gemalen peper naar smaak
sap en rasp van een halve limoen
1-2 takjes dille fijn gehakt
cornichons voor erbij
2 broodjes of geroosterde sneetjes desembrood
40 gram naturel roomkaas
gemalen peper naar smaak
sap en rasp van een halve limoen
1-2 takjes dille fijn gehakt
cornichons voor erbij
2 broodjes of geroosterde sneetjes desembrood
Hulpmiddelen & keukengerei
hakmolen of staafmixer snijplank en mes
Leuke tips
Ook ideaal als borrelhapje en op een buffet. Zeker 2 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar .
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1490799
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Recept uit de zaterdag editie van de krant. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht