Citroencremeux

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/20/2021 - 15:51
Bereidingswijze
Meng het zetmeel met iets koud water.
Meng het heel ei met de suiker.
Week de gelatine in koud water.
Verwarm de suiker en citroensap.
Voeg het zetmeel toe.
Laat even doorkoken en voeg aan de ei-massa toe.
Giet alles terug in de pan, gaar door tot 82ºC en voeg de geweekte gelatine toe. Blijven roeren anders brandt het mengsel aan.
Koel terug naar 35-40ºC.
Voeg de boter en emulgeer met de staafmixer.
Verwerk gelijk of laat opstijven en verwerk met spuitzak.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Citroencremeux vulling voor bij de Charlotte taart.
Ingrediënten
210 gr. citroensap + evt. rasp
123 gr. suiker
14 gr. zetmeel
420 gr. ei
123 gr. suiker
4 gr. gelatine
18 gr. water
238 gr. boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Garde
Suikerthermometer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Russisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1490793
Homepage ID
899256
Teller
0
Bron
Cursus
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
victorv