Bereidingswijze
Bestrooi de zalm aan beide zijden met peper, zout en citroensap en laat even 10 minuutjes marineren. Bak de zalm vervolgens in hete olie 4 minuten. Keer de zalm en bak nogmaals 2 minuten. Haal de zalm uit de pan, leg op een bord en hou warm onder aluminiumfolie.
Verwijder het meeste vet uit de pan en fruit in het overige vet de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de wijn toe en laat deze even verdampen. Voeg de room toe en roer alles door. Snij de babyspinazie een fractie kleiner en voeg toe met de tijm, peterselie en peper en zout naar smaak. Laat de spinazie slinken. Leg de zalm in de pan en verwarm even mee. Garneer het gerecht met verse plakken citroensap en serveer .
Verwijder het meeste vet uit de pan en fruit in het overige vet de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de wijn toe en laat deze even verdampen. Voeg de room toe en roer alles door. Snij de babyspinazie een fractie kleiner en voeg toe met de tijm, peterselie en peper en zout naar smaak. Laat de spinazie slinken. Leg de zalm in de pan en verwarm even mee. Garneer het gerecht met verse plakken citroensap en serveer .
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geïnspireerd door dit recept van Brenda Snelle-curry-met-spinazie-zalm-en-paprika heb ik een vereenvoudige vorm met spinazie bedacht.
Ingrediënten
2 stuks zalmfilet zonder huis
1 l citroensap
100 gram babyspinazie
30 ml droge witte wijn
125 ml room om te koken
1 grote sjalot gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
1 el zonnebloemolie
peper en zout naar smaak
1 tl gedroogde peterselie
1 tl gedroogde tijm
3 à 4 schijven citroen
1 l citroensap
100 gram babyspinazie
30 ml droge witte wijn
125 ml room om te koken
1 grote sjalot gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
1 el zonnebloemolie
peper en zout naar smaak
1 tl gedroogde peterselie
1 tl gedroogde tijm
3 à 4 schijven citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, snijplank en mes
Leuke tips
Ik heb er gewokte noedels met gewokte peultjes bij geserveerd.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490785
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht