Camembert-taart met zongedroogde tomaten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/19/2021 - 07:44
Bereidingswijze
Meng de bloem, het zout, de Parmezaan en de boter tot een kruimelig deeg. Kneed er daarna het ei onder. Vorm een bolletje van het deeg, verpak het in vershoudfolie en leg het een uur in de koelkast.

Stoof intussen de ui aan in de olijfolie en voeg de spinazie toe. Na 5 minuten van het vuur halen en af laten koelen. Op smaak brengen met peper en zout. Roer de eieren, de zure room, en de Parmezaan onder elkaar en kruid dit met peper, zout en cayennepeper.

Rol het deeg uit en bedek er een bebloemde springvorm mee. Enkele malen inprikken en 10 minuten blind bakken op 200°. Meng ondertussen de spinazie onder de zure room. Schik de Camembert op de bodem van de taart en verdeel er de spinaziemassa over. Leg er de zongedroogde tomaatjes bovenop. Ongeveer 45 minuten bakken op 220°.
Afbeelding
Camembert-taart met zongedroogde tomaten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker 
Ingrediënten
Voor het deeg :
220 gram bloem (volkoren)
25 gram parmezaanse kaas
1 theelepel zout
100 gram boter (koude, in blokjes)
1 ei

Voor de vulling :
25 gram parmezaanse kaas (geraspte)
20 zongedroogde tomaten
150 gram camembert
200 gram zure room
500 gram spinazie
1 eetlepel olijfolie
1 ui (fijngehakt)
3 eieren
cayennepeper
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490775
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester