Bereidingswijze
Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet opzij.
Start met het blancheren van de plakjes wortel. Giet af, bewaar het vocht en spoel de plakjes koud.
Meng de maizena met peper, zout en paprikapoeder en werk er de blokjes kip doorheen.
Verhit de olie in een wok en bak de kip in enkele minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet even opzij.
Fruit de ui, komkommer en paprika 7 minuten in het overgebleven vet. Voeg de plakjes wortel toe. Roer er de tomatenpuree door en laat 1 minuutje meebakken. Blus met de saus , voeg kip en ananas toe en laat ongeveer 10 minuutjes op een zacht vuurtje pruttelen. Verdun eventueel de saus met een scheutje blancheer vocht. Serveer met de rijst en garneer met wat taugé en eventueel wat bladpeterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is lichtelijk gebaseerd op deze Ajam-nanas-snel-gemakkelijk-en-heerlijk-indisch-gerecht, waarbij ik de groente apart serveerde. In onderstaand gerecht, worden paprika, rode ui, komkommer en winterpeen in een heerlijke saus verwerkt. Alles uit één pan met uitzondering van de rijst.
Ingrediënten
VOOR DE SAUS
sap van een klein blikje ananas
1 cm gember geraspt
2 teen knoflook geperst
1 kneep citroensap
1 kneep agave siroop
1 el ketjap manis
1 el sojasaus( minder zout)
1 goede tl sambal badjak of manis
VOOR DE WOK
½ winterpeen in plakjes
½ komkommer zonder zaad in boogjes
½ paprika in blokjes
1 rode ui in kwart reepjes
1 klein blikje ananas op eigen sap
250 gram kippendijen in blokjes
restje taugé afgespoeld ( optie)
EN VERDER
1 volle el maizena
peper uit de molen naar smaak
zout
1 tl milde paprikapoeder
120 gram rijst naar keuze
1 el tomatenpuree
1 flinke el arachideolie of zonnebloemolie
sap van een klein blikje ananas
1 cm gember geraspt
2 teen knoflook geperst
1 kneep citroensap
1 kneep agave siroop
1 el ketjap manis
1 el sojasaus( minder zout)
1 goede tl sambal badjak of manis
VOOR DE WOK
½ winterpeen in plakjes
½ komkommer zonder zaad in boogjes
½ paprika in blokjes
1 rode ui in kwart reepjes
1 klein blikje ananas op eigen sap
250 gram kippendijen in blokjes
restje taugé afgespoeld ( optie)
EN VERDER
1 volle el maizena
peper uit de molen naar smaak
zout
1 tl milde paprikapoeder
120 gram rijst naar keuze
1 el tomatenpuree
1 flinke el arachideolie of zonnebloemolie
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, pan, snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490771
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht