Pasta cu pisìedde da nonna

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/18/2021 - 09:52
Bereidingswijze
1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de selder schoon en snij 'm fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
2 Verhit een flinke scheut olie in een grote kookpot en fruit de ui, de selder, de knoflook en de aardappelen. Voeg er de erwten, de passata en de bouillon aan toe. Roer goed.
3 Doe beetje bij beetje het gehakt bij de groenten. Voeg de suiker en het bicarbonaat toe en kruid met peper en zout. Laat 45 minuten sudderen op een zacht vuur zonder deksel.
4 Breek de spaghetti op duimlengte. Voeg 10 minuten voor de soep gaar is de pasta eraan toe. Werk af met vers basilicum.
Afbeelding
Pasta cu pisìedde da nonna
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze dikke Siciliaanse soep met pasta, gehakt en erwten is  een typisch gerecht uit de streek van Sina. Overheerlijke maaltijdsoep.   

  •  

Ingrediënten
150 g spaghetti
500 g gemengd gehakt
1 ui
2 knoflook teentjes
2 groene selder stengels
3 aardappelen
500 g erwten (diepvries)
handje basilicum (blaadjes)
1 L passata (bokaal)
2,5 L vleesbouillon (of groentebouillon)
bicarbonaatmespuntje
1/2 tl suiker
olijfoliescheut
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490767
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester