Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onder-warmte of 150 graden hete-lucht.
3 eieren scheiden. Eiwitten met 150 gram suiker en een paar druppels citroensap stijfkloppen en even wegzetten.
Zachte boter, 100 gram suiker, vanillesuiker en zout met de mixer crèmig mixen.
Het hele ei en de 3 eidooiers na elkaar hierdoor mixen.
Bloem, maïzena en bakpoeder zeven en afwisselend met de slagroom door het deeg roeren.
Springvorm invetten en met bloem bestrooien.
Deeg overdoen in de vorm. Abrikozen over het deeg verdelen. Hierover de amaretti verdelen. Taart plm. 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven bakken.
Taart uit de oven halen. Stijfgeklopte eiwitten verdelen over de taart.
Bij dezelfde temperatuur plm. 10 tot 12 minuten bakken tot er een lichtbruine glans over de taart verschijnt.
Uit de oven halen en de rand van de springvorm losmaken.
Taart laten afkoelen.
3 eieren scheiden. Eiwitten met 150 gram suiker en een paar druppels citroensap stijfkloppen en even wegzetten.
Zachte boter, 100 gram suiker, vanillesuiker en zout met de mixer crèmig mixen.
Het hele ei en de 3 eidooiers na elkaar hierdoor mixen.
Bloem, maïzena en bakpoeder zeven en afwisselend met de slagroom door het deeg roeren.
Springvorm invetten en met bloem bestrooien.
Deeg overdoen in de vorm. Abrikozen over het deeg verdelen. Hierover de amaretti verdelen. Taart plm. 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven bakken.
Taart uit de oven halen. Stijfgeklopte eiwitten verdelen over de taart.
Bij dezelfde temperatuur plm. 10 tot 12 minuten bakken tot er een lichtbruine glans over de taart verschijnt.
Uit de oven halen en de rand van de springvorm losmaken.
Taart laten afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze verrukkelijke abrikozentaart heb ik gebakken voor de mensen in het verzorgingstehuis waar mijn man en ik vrijwilliger zijn. Deze abrikozentaart is niet moeilijk te maken. De taart is gemaakt van roerdeeg, dus gemakkelijk te maken met een mixer. Op de taart komt een laag abrikoen uit een pot of blik en wat amaretti-kruimels. In de tijd dat de taart in de oven staat klop je de eiwitten stijf met de suiker. Deze eiwit-laag komt, nadat de taart is gebakken, over de abrikozen en daarna gaat de taart nog kort de oven in.
De taart is de volgende dag nog erg lekker.
De taart is de volgende dag nog erg lekker.
Ingrediënten
2 grote potten abrikozen op sap (à 720 gram), uitgelekt in een vergiet
4 eieren (M)
125 gram zachte boter
100 + 150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Mespunt zout
150 gram bloem
75 gram maïzena
1 theelepels bakpoeder
50 gram slagroom
Paar druppels citroensap
Plm. 100 gram amaretti (kleine Italiaanse bitterkoekjes), in kleine stukjes gebroken
Vet en bloem voor de vorm
4 eieren (M)
125 gram zachte boter
100 + 150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Mespunt zout
150 gram bloem
75 gram maïzena
1 theelepels bakpoeder
50 gram slagroom
Paar druppels citroensap
Plm. 100 gram amaretti (kleine Italiaanse bitterkoekjes), in kleine stukjes gebroken
Vet en bloem voor de vorm
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm 26 cm doorsnede
Mixer
Kommen
Vergiet
zeef
Mixer
Kommen
Vergiet
zeef
Leuke tips
Kun je geen amaretti kopen? Sprenkel dan wat amaretto (drank) over de abrikozen. Ook erg lekker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1490133
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid