Bereidingswijze
- Maak de koekjes fijn. Ik doe dat in een plastic zakje en sla er met de deegroller op. Je kunt ze ook in een keukenmachine fijnmaken.
- Voeg de (zachte of gesmolten) roomboter toe en meng tot een kruimelig deeg. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de springvorm een kwartier in de koelkast.
- Leg 8 blaadjes gelatine in een schaaltje koud water en laat ze zacht worden.
- Mix de slagroom met de suiker stijf en meng dan de Griekse yoghurt erdoorheen.
- Meng een beetje water met 3 el aardbeienconfituur en verhit het, het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen (8) toe en roer tot ze opgelost zijn. Meng dit geheel door het slagroom/yoghurtmengsel.
- Giet het mengsel in de springvorm en zet hem in de koelkast. Laat de yoghurttaart minstens 3 uur opstijven.
- Als de taart stijf is ga je de topping maken. Leg 4 blaadjes gelatine in een schaaltje koud water en laat ze zacht worden.
- Meng water met 3 el aardbeienconfituur en verhit het, het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen toe (4) en roer tot het opgelost is. Giet het mengsel over de taart en zet de springvorm voorzichtig terug in de koelkast.
- Zet de taart nog 1 Ć” 2 uur in de koelkast zodat de topping stijf wordt. (Je kunt dit ook al de dag van te voren maken.)
- Vlak voordat je de taart op tafel zet doe je de (gehalveerde) aardbeien er bovenop.
- Voeg de (zachte of gesmolten) roomboter toe en meng tot een kruimelig deeg. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de springvorm een kwartier in de koelkast.
- Leg 8 blaadjes gelatine in een schaaltje koud water en laat ze zacht worden.
- Mix de slagroom met de suiker stijf en meng dan de Griekse yoghurt erdoorheen.
- Meng een beetje water met 3 el aardbeienconfituur en verhit het, het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen (8) toe en roer tot ze opgelost zijn. Meng dit geheel door het slagroom/yoghurtmengsel.
- Giet het mengsel in de springvorm en zet hem in de koelkast. Laat de yoghurttaart minstens 3 uur opstijven.
- Als de taart stijf is ga je de topping maken. Leg 4 blaadjes gelatine in een schaaltje koud water en laat ze zacht worden.
- Meng water met 3 el aardbeienconfituur en verhit het, het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen toe (4) en roer tot het opgelost is. Giet het mengsel over de taart en zet de springvorm voorzichtig terug in de koelkast.
- Zet de taart nog 1 Ć” 2 uur in de koelkast zodat de topping stijf wordt. (Je kunt dit ook al de dag van te voren maken.)
- Vlak voordat je de taart op tafel zet doe je de (gehalveerde) aardbeien er bovenop.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als het aardbeienseizoen weer is aangebroken dan is er niets lekkerder dan een heerlijke frisse yoghurttaart met de rode zomerkoninkjes.
Ik heb (glutenvrije) Maria biscuitjes gebruikt voor de bodem maar je kunt ook andere neutrale koekjes gebruiken.
Zulk soort taarten doen het bij ons altijd goed. Een voordeel van deze taart is dat hij niet alleen bij de koffie/thee een topper is maar ook als dessert uitermate geschikt is.
TIP: Als je het bovenste gelei laagje teveel gedoe vind dan kun je het ook weglaten, zeker gezien het feit dat je de taart nog afmaakt met verse aardbeien.
Ik heb (glutenvrije) Maria biscuitjes gebruikt voor de bodem maar je kunt ook andere neutrale koekjes gebruiken.
Zulk soort taarten doen het bij ons altijd goed. Een voordeel van deze taart is dat hij niet alleen bij de koffie/thee een topper is maar ook als dessert uitermate geschikt is.
TIP: Als je het bovenste gelei laagje teveel gedoe vind dan kun je het ook weglaten, zeker gezien het feit dat je de taart nog afmaakt met verse aardbeien.
Ingrediƫnten
- 250 gram koekjes (Maria biscuits)
- 100 gra boter
- 500 ml slagroom
- 500 gram Griekse yoghurt
- 150 gram suiker
- 8 blaadjes gelatine
- 3 el aardbeien confituur
- beetje water
Topping:
- 4 blaadjes gelatine
- 300 ml water
- 3 el aardbeien confituur
- 400 gram verse aardbeien
- 100 gra boter
- 500 ml slagroom
- 500 gram Griekse yoghurt
- 150 gram suiker
- 8 blaadjes gelatine
- 3 el aardbeien confituur
- beetje water
Topping:
- 4 blaadjes gelatine
- 300 ml water
- 3 el aardbeien confituur
- 400 gram verse aardbeien
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1488623
Homepage ID
2066044
Teller
1201
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid