Appeltaartje met vleugje amaretto uit de Airfryer in 30 minuten klaar

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 04/25/2021 - 13:14
Bereidingswijze
Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker, bakpoeder, zout en het ¾ gedeelte van het ei. Kneden kan met de hand maar met een keukenmachine gaat het sneller. Al het deeg goed gekneed is hou je er schone handen aan over.
Plakt het deeg doe er dan nog een beetje bloem bij. Als het deeg te droog is, doe er dan nog een beetje water bij.
Maak van het deeg een bal. Verpak het in plastic folie en leg dit plm. 30 minuten in de koelkast.

Meng voor de vulling de schijfjes appel met de suiker, rozijnen, kaneel en custardpoeder..
Vet je bakvorm in met wat boter en bestrooi met wat bloem.

Haal het deeg uit de koelkast en rol ¾ van het deeg uit. Bekleed hiermee de bodem en de zijkanten van de vorm.
Strooi wat gebroken amaretti, verkruimelde bitterkoekjes of paneermeel over de bodem van de vorm.
Verdeel het appelmengsel hierover en druk een beetje aan.
Maak van de rest van het deeg een ruitvorm over de appels.
Bestrijk dit met de rest van het losgeklopte ei.
Verwarm de airfryer voor op 160 graden.
Bak de appeltaart in de Airfryer plm. 35 minuten.
Afbeelding
Appeltaartje met vleugje amaretto uit de Airfryer in 30 minuten klaar
Appeltaartje met vleugje amaretto uit de Airfryer in 30 minuten klaar
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn variatie van de appeltaart uit de Airfryer op een recept van Miljuschka. Ik heb maar een kleine Airfryer, maak gelukkig ook een spingvorm van 16 cm doorsnede die precies in de Airfryerpast. Heb je een grotere Airfryer dan past er zeker een springvorm van 20 cm doorsnede in.
In deze Coronatijd ontvang je over het algemeen niet veel visite en is het lekker om ook eens een klein taartje te bakken, zodat je niet altijd veel overhoudt.Door hiervoor de Airfryer te gebruiken ben ie veel sneller klaar. Ik heb dit taartje gebakken voor mijn zwager en schoonzus en ben helaas vergeten toen de taart uit de vorm kwam nog een foto te maken.
Ingrediënten
Deeg
155 gram bloem+ 1 theelepel bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel)
80 gram koude roomboter in blokjes
80 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 mespunt zout
1 losgeklopt ei (3/4 deel voor het deeg, rest om te bestrijken)
1 eetlepel koud water
Vulling:
3 appels, Elstar of Goudrenet, geschild in dunne plakjes
Handje rozijnen, geweld in 1 eetlepel amaretto
Handje amaretti (Ital.bitterkoekjes) of verkruimelde bitterkoekjes of paneermeel
1 flinke eetlepel witte bastersuiker
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel custardpoeder of puddingpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 16 cm doorsnede
eventueel keukenmachine of mixer
Leuke tips
Een lekker klein appeltaartje voor een klein groepje. Lekker genieten met een dotje slagroom of vanille-ijs.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1487469
Homepage ID
886977
Teller
21
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid