Bereidingswijze
Haal het deeg ongeveer 10 minuten voor gebruik uit de oven en rol uit op je werkblad. Bekleed 2 bakplaten met een vel bakpapier en verwarm de oven voor naar 200 graden hete lucht.
Bestrijk 1 pizzadeeg met zongedroogde tomatentapenade, bestrooi met geraspte kaas, leg er 3 plakken Prosciutto op en wat blaadjes basilicum.
Bestrijk het andere pizzadeeg met pesto, bestrooi met kaas, leg er 3 plakken Prosciutto op en wat blaadjes basilicum.
Rol het pizzadeeg over de lange zijde op in een grote rol. Snijd met een scherp mes er plakken van 2 cm van. Verdeel ze op een bakplaat. Herhaal voor de andere pizza.
Bak de hapjes in 15 – 17 minuten goudbruin.
Bestrijk 1 pizzadeeg met zongedroogde tomatentapenade, bestrooi met geraspte kaas, leg er 3 plakken Prosciutto op en wat blaadjes basilicum.
Bestrijk het andere pizzadeeg met pesto, bestrooi met kaas, leg er 3 plakken Prosciutto op en wat blaadjes basilicum.
Rol het pizzadeeg over de lange zijde op in een grote rol. Snijd met een scherp mes er plakken van 2 cm van. Verdeel ze op een bakplaat. Herhaal voor de andere pizza.
Bak de hapjes in 15 – 17 minuten goudbruin.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pizza maar dan anders! Deze leuke pizzahapjes doen me een beetje denken aan tortillahapjes, die je vaak voorbij ziet komen op feestjes. Tortillahapjes zijn koud en doen het goed in de zomer, maar deze hapjes zijn natuurlijk warm en doen het nu erg goed! Je schuift ze ook nog eens met slechts 6 ingredienten, binnen 10 minuten in de oven.
https://chivanne.nl/pizzahapjes/
https://chivanne.nl/pizzahapjes/
Ingrediënten
2 rollen koelvers pizzadeeg
zongedroogde tomatentapenade
verse groene pesto
geraspte kaas
6 plakken Prosciutto
handjevol verse basilicum
zongedroogde tomatentapenade
verse groene pesto
geraspte kaas
6 plakken Prosciutto
handjevol verse basilicum
Leuke tips
Je kunt eindeloos variëren met deze hapjes. Ik kocht pizzadeeg zonder tomatensaus maar je kunt het deeg natuurlijk ook bestrijken met tomatensaus. Varieer met kaassoorten en ander beleg, maar houdt het simpel en 'plat', dus geen hopen mozzarellakaas bijvoorbeeld.
Je kunt deze hapjes beter niet voorbereiden en koel bewaren, vanwege het feit dat het deeg reageert op de ingrediënten waarmee je het belegt.
Je kunt deze hapjes beter niet voorbereiden en koel bewaren, vanwege het feit dat het deeg reageert op de ingrediënten waarmee je het belegt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1486405
Homepage ID
2925241
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid