Bereidingswijze
Verwijder de steeltjes uit de champignons. Hak de steeltjes fijn.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de sjalot- en knoflooksnippers glazig. Bak de grootste helft van de gehakte champignonsteeltjes mee. Voeg de spinazie hieraan toe en bak heel even mee tot de spinazie wat is geslonken.
Meng de stukjes gedroogde tomaatjes erdoor en maak de spinazie op smaak met peper, zout, nootmuskaat en ½ theelepel oregano.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Giet de warme groentebouillon in de ovenschaal.
Zet de champignons in de ovenschaal.
Vul de champignons met het spinaziemengsel.
Strooi wat geroosterde pijnboompitten over de champignons (niet noodzakelijk).
Verbrokkel de feta erover en sprenkel nog wat olijfolie over de feta.
Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas licht gekleurd is.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de sjalot- en knoflooksnippers glazig. Bak de grootste helft van de gehakte champignonsteeltjes mee. Voeg de spinazie hieraan toe en bak heel even mee tot de spinazie wat is geslonken.
Meng de stukjes gedroogde tomaatjes erdoor en maak de spinazie op smaak met peper, zout, nootmuskaat en ½ theelepel oregano.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Giet de warme groentebouillon in de ovenschaal.
Zet de champignons in de ovenschaal.
Vul de champignons met het spinaziemengsel.
Strooi wat geroosterde pijnboompitten over de champignons (niet noodzakelijk).
Verbrokkel de feta erover en sprenkel nog wat olijfolie over de feta.
Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas licht gekleurd is.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde champignons zijn vaak een beetje droog als ze uit de oven komen. Ik doe altijd een laagje vocht onderin de ovenschaal. Dat kan wijn of bouillon zijn. De babyspinazie is te koop in kleine verpakkingen, maar je kunt natuurlijk ook ontdooide diepvriesspinazie gebruiken.
In plaats van feta is geitenkaas ook erg lekker.
In plaats van feta is geitenkaas ook erg lekker.
Ingrediënten
Plm.20 grotere champignons
1/8 liter warme groentebouillon (van tablet)
1 eetlepel olijfolie of olie van de gedroogde tomaten (nog lekkerder) + wat extra olie
1 flinke sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
200 gram baby-spinazie, gewassen en iets kleiner gesneden
4 gedroogde tomaatjes (in hele kleine stukjes)
peper, zout, nootmuskaat
½ theelepel gedroogde oregano
Plm. 75 gram feta (verkruimeld)
Eventueel 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
1/8 liter warme groentebouillon (van tablet)
1 eetlepel olijfolie of olie van de gedroogde tomaten (nog lekkerder) + wat extra olie
1 flinke sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
200 gram baby-spinazie, gewassen en iets kleiner gesneden
4 gedroogde tomaatjes (in hele kleine stukjes)
peper, zout, nootmuskaat
½ theelepel gedroogde oregano
Plm. 75 gram feta (verkruimeld)
Eventueel 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
ovenschaal
ovenschaal
Leuke tips
Lekker vegetarisch voorgerecht, maar ook lekker als borrelhapje of als bijgerecht bij een Italiaanse pastamaaltijd.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1486385
Homepage ID
886977
Teller
62
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid