Bereidingswijze
Snij de knolselderij in plakken, schil de plakken en snij deze in blokjes.
Snij de courgette in blokjes, maar bewaar een klein gedeelte om dat in nog kleinere blokjes te snijden om later bij de soep te doen.
De punt paprika klein snijden en ook daarvan een gedeelte bewaren om later in nog kleinere blokjes bij de soep te doen.
De ui snipperen en in de olijfolie in een grote soeppan zacht fruiten.
Vervolgens de knolselderij bij de ui, dit mee fruiten en afblussen met een halve liter water, het groentebouillontablet erbij, dit 5 min. zachtjes laten stoven.
Daarna de courgette, de rode punt paprika, het kippenbouillontablet, de vers gemalen witte peper en 1 liter water erbij en dit ongeveer 10 min. laten stoven.
Als alle groenten zacht genoeg zijn dit met de staafmixer pureren.
Daarna de fijngesneden bewaarde courgette en rode punt paprika toevoegen en op smaak afmaken met peper en/of zout.
In een apart bakje de crème fraîche vermengen met wat warme soep, zorg dat het niet meer klontert en doe het vervolgens bij de soep.
Serveer de soep en eet smakelijk!
Snij de courgette in blokjes, maar bewaar een klein gedeelte om dat in nog kleinere blokjes te snijden om later bij de soep te doen.
De punt paprika klein snijden en ook daarvan een gedeelte bewaren om later in nog kleinere blokjes bij de soep te doen.
De ui snipperen en in de olijfolie in een grote soeppan zacht fruiten.
Vervolgens de knolselderij bij de ui, dit mee fruiten en afblussen met een halve liter water, het groentebouillontablet erbij, dit 5 min. zachtjes laten stoven.
Daarna de courgette, de rode punt paprika, het kippenbouillontablet, de vers gemalen witte peper en 1 liter water erbij en dit ongeveer 10 min. laten stoven.
Als alle groenten zacht genoeg zijn dit met de staafmixer pureren.
Daarna de fijngesneden bewaarde courgette en rode punt paprika toevoegen en op smaak afmaken met peper en/of zout.
In een apart bakje de crème fraîche vermengen met wat warme soep, zorg dat het niet meer klontert en doe het vervolgens bij de soep.
Serveer de soep en eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze soep heb ik zelf bedacht omdat ik nog een halve knolselderij over had van de erwtensoep die ik ook zelf had gemaakt.
Deze soep hebben wij voor het eerst op een koude zaterdag in januari gegeten.
Deze soep hebben wij voor het eerst op een koude zaterdag in januari gegeten.
Ingrediënten
1 ½ courgette
½ knolselderij
1 rode puntpaprika
1 ui
olijfolie
1 groentebouillontablet (Maggi)
1 kippenbouillontablet (Knorr)
witte peper
1 ½ liter water
½ bekertje crème fraîche
½ knolselderij
1 rode puntpaprika
1 ui
olijfolie
1 groentebouillontablet (Maggi)
1 kippenbouillontablet (Knorr)
witte peper
1 ½ liter water
½ bekertje crème fraîche
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote soeppan, staafmixer
Leuke tips
Eventueel voor het opdienen bestrooien met wat bieslook.
Serveer er stokbrood of soepstengels bij.
Serveer er stokbrood of soepstengels bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1484939
Homepage ID
1225058
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid