Bereidingswijze
Eiwit stijf kloppen. Suiker beetje bijvoegen. Weer kloppen tot het stijf is. Eigeel erbij, met meel, bakpoeder en hazelnoten luchtig door heen scheppen. Deegmengsel in een met bakpapier bedekte springvorm doen en in een voorverwarmde oven van 175 C ongeveer 35 minuten bakken op de onderste richel. Taartbodem op een rooster storten en laten afkoelen. Daarna 1 maal doorsnijden. Beide taartbodems met whiskey besprenkelen.
Voor de vulling:
Poederkoffie in 1/8 L kokend water oplossen, de uitgedrukte gelatine al roerend daarin oplossen. Whiskey, suiker en vanillesuiker toevoegen. In de koelkast zetten. Slagroom stijf kloppen. Zodra de koffie begint stijf te worden enkele lepels slagroom erdoor mengen en daarna de rest vermengen. De helft van de slagroom op de onderste taartbodem verdelen. De tweede taartbodem erop leggen en licht aandrukken. De oppervlakte en de rand met de rest van de slagroom bedekken. Enkele lepels slagroom gebruiken op toefjes op de rand van de taart te makken. Hierop ter garnering chocoladekoffieboontjes leggen.
Voor de vulling:
Poederkoffie in 1/8 L kokend water oplossen, de uitgedrukte gelatine al roerend daarin oplossen. Whiskey, suiker en vanillesuiker toevoegen. In de koelkast zetten. Slagroom stijf kloppen. Zodra de koffie begint stijf te worden enkele lepels slagroom erdoor mengen en daarna de rest vermengen. De helft van de slagroom op de onderste taartbodem verdelen. De tweede taartbodem erop leggen en licht aandrukken. De oppervlakte en de rand met de rest van de slagroom bedekken. Enkele lepels slagroom gebruiken op toefjes op de rand van de taart te makken. Hierop ter garnering chocoladekoffieboontjes leggen.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept komt uit een kookblaadje (folder) van de jaren zeventig
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
150 g suiker
5 eiwitten
5 eigelen
150 g bloem
2 afgestreken eetlepels bakpoede
100 g gemalen hazelnoten
2 eetlepels whiskey
Voor de vulling:
4 theelepels poederkoffie
6 blaadjes gelatine
5 eetlepels whiskey
50 g suiker
1 pakje vanillesuiker
600 g slagroom
Voor de garnering:
13 mokkaboontjes
wat chocoladevlokken
150 g suiker
5 eiwitten
5 eigelen
150 g bloem
2 afgestreken eetlepels bakpoede
100 g gemalen hazelnoten
2 eetlepels whiskey
Voor de vulling:
4 theelepels poederkoffie
6 blaadjes gelatine
5 eetlepels whiskey
50 g suiker
1 pakje vanillesuiker
600 g slagroom
Voor de garnering:
13 mokkaboontjes
wat chocoladevlokken
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1484441
Homepage ID
2268201
Teller
0
Bron
Feestvieren, op uw eigen wijze. Het gelatine kookboek met nieuwe recepten en veel praktische tips
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid