Bereidingswijze
Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier. Snijd een strook bakpapier en leg deze om de binnenkant van de opstaande rand. Eventueel vastzetten kan met een beetje boter.
Hak 100 gram Oreo koekjes grof en zet apart. Verkruimel de overige 200 gram Oreo koekjes in de keukenmachine, tot hele fijne kruimels. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg hier de Oreo kruimels aan toe. Roer goed door en stort uit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Stop de Oreo cheesecake bodem vast in de koelkast om uit te harden.
Klop de mascarpone met de roomkaas door elkaar. Voeg het vanille extract en de poedersuiker toe en meng dit minimaal door elkaar. Niet langer kloppen dan dat!
Klop de slagroom een beetje lobbig en voeg de vanille suiker en klopfix toe. Klop daarna de slagroom helemaal stijf. Spatel dit door het roomkaasmengsel. Roer tot slot de 100 gram grof gehakte Oreo koekjes hierdoor en schep dit mengel bovenop de Oreo koekjes bodem in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en dek af met zilverfolie. Laat de Oreo Cheesecake minstens 3 uur opstijven in de koelkast. (Maar het liefst de hele nacht).
Een half uurtje voor het serveren ga je de driprand maken. Smelt de chocolade au-bain-marie en voeg de neutrale olie toe. Roer goed door en lepel dit langs de rand van de taart, om mooie driplines te maken. Zet de Oreo Cheesecake weer terug in de koelkast om te laten stollen. Versier de bovenkant met wat extra stukken Oreo's.
Hak 100 gram Oreo koekjes grof en zet apart. Verkruimel de overige 200 gram Oreo koekjes in de keukenmachine, tot hele fijne kruimels. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg hier de Oreo kruimels aan toe. Roer goed door en stort uit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Stop de Oreo cheesecake bodem vast in de koelkast om uit te harden.
Klop de mascarpone met de roomkaas door elkaar. Voeg het vanille extract en de poedersuiker toe en meng dit minimaal door elkaar. Niet langer kloppen dan dat!
Klop de slagroom een beetje lobbig en voeg de vanille suiker en klopfix toe. Klop daarna de slagroom helemaal stijf. Spatel dit door het roomkaasmengsel. Roer tot slot de 100 gram grof gehakte Oreo koekjes hierdoor en schep dit mengel bovenop de Oreo koekjes bodem in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en dek af met zilverfolie. Laat de Oreo Cheesecake minstens 3 uur opstijven in de koelkast. (Maar het liefst de hele nacht).
Een half uurtje voor het serveren ga je de driprand maken. Smelt de chocolade au-bain-marie en voeg de neutrale olie toe. Roer goed door en lepel dit langs de rand van de taart, om mooie driplines te maken. Zet de Oreo Cheesecake weer terug in de koelkast om te laten stollen. Versier de bovenkant met wat extra stukken Oreo's.
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het recept is eigenlijk bedoeld als kindertaart, maar mijn ervaring is dat ook volwassenen hiervan smullen.
Ingrediënten
300 gram Oreo cookies + wat extra voor decoratie
80 gram roomboter
250 gram mascarpone
300 gram roomkaas
1 theelepel vanille extract
80 gram poedersuiker
200 ml slagroom
3 eetlepels vanillesuiker
1 zakje klopfix
60 gram pure chocolade
2 theelepels zonnebloemolie
80 gram roomboter
250 gram mascarpone
300 gram roomkaas
1 theelepel vanille extract
80 gram poedersuiker
200 ml slagroom
3 eetlepels vanillesuiker
1 zakje klopfix
60 gram pure chocolade
2 theelepels zonnebloemolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm 24 cm
Bakpapier
Beslagkom
Bakpapier
Beslagkom
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1484311
Homepage ID
2381343
Teller
3
Bron
Betty's Kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid