Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onder-warmte.
Klop de zachte boter met de bruine basterdsuiker met een mixer glad.
Voeg de gemberjam en de eieren hieraan toe en mix alles goed door.
Zeef de bloem met het bak- en gemberpoeder (djahé) mix dit door het eierenmengsel.
Meng de walnoten door het beslag.
Vet een cakeblik in of bekleed de vorm met bakpapier.
Schep het beslag in de vorm en strijk het glad.
Bak de gemberkoek in het midden van de op160 graden voorverwarmde oven in plm. 60 minuten goudbruin en gaar.
Garneren:
Als de koek voldoende is afgekoeld kun je de koek eventueel garneren.
Verwarm de gemberjam met een heel klein beetje water.
Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin.
Haal de gemberkoek uit de vorm.
Strijk de bovenkant van de koek in met de gemberjam.
Strooi de geschaafde geroosterde amandelen over de bovenkant van de koek.
Klop de zachte boter met de bruine basterdsuiker met een mixer glad.
Voeg de gemberjam en de eieren hieraan toe en mix alles goed door.
Zeef de bloem met het bak- en gemberpoeder (djahé) mix dit door het eierenmengsel.
Meng de walnoten door het beslag.
Vet een cakeblik in of bekleed de vorm met bakpapier.
Schep het beslag in de vorm en strijk het glad.
Bak de gemberkoek in het midden van de op160 graden voorverwarmde oven in plm. 60 minuten goudbruin en gaar.
Garneren:
Als de koek voldoende is afgekoeld kun je de koek eventueel garneren.
Verwarm de gemberjam met een heel klein beetje water.
Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin.
Haal de gemberkoek uit de vorm.
Strijk de bovenkant van de koek in met de gemberjam.
Strooi de geschaafde geroosterde amandelen over de bovenkant van de koek.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het recept voor deze heerlijke gemberkoek vond ik op 24kitchen van Rudolph van Veen. Rudolph maakte de koek met pecannoten. Ik heb gekozen voor walnoten. Het leuke van deze cake is, dat hierin geen stukjes geconfijte gember gaan, maar gemberjam. Hou je van gember, dan moet je deze cake of koek zeker een keer maken,
Ingrediënten
175 gram zachte boter
175 gram donkerbruine basterdsuiker
100 gram gemberjam
3 eieren (M)
225 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
100 gram walnoten
3 eetlepels gemberjam
100 gram geschaafde amandelen
175 gram donkerbruine basterdsuiker
100 gram gemberjam
3 eieren (M)
225 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
100 gram walnoten
3 eetlepels gemberjam
100 gram geschaafde amandelen
Hulpmiddelen & keukengerei
boter om in te vetten
bakpapier
cakeblik 24 cm
bakpapier
cakeblik 24 cm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1482733
Homepage ID
886977
Teller
82
Bron
24kitchen, Rudolph van Veen
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid