Burmese varkensvlees spiesjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/10/2020 - 09:52
Bereidingswijze
Snijd varkensvlees in dobbelsteentjes of hapklare brokken, snipper citroengras (het witte), koriander en chilipepertjes zonder zaad (eerst over de lengte doorsnijden en dan zaad verwijderen). Meng met alle overige ingrediënten en specerijen in een kom, voeg vlees toe en laat minimaal 1 uur marineren. Voor alle marinades geldt eigenlijk, hoe langer het marineert, hoe intensiever de smaak. Rijg dan het gemarineerde vlees aan metalen spiesjes of in water geweekte saté prikkers en rooster om en om in 10-15 minuten gaar op je barbecue, grillpan of plaat kan ook.
Afbeelding
Burmese varkensvlees spiesjes
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vorige week zaterdag had ik echt zin in iets Oosters en ben ik opzoek gegaan naar een recept. Uiteindelijk kwam ik op dit recept uit en het is heerlijk. Ik heb het gegeten met Nasi Kuning.
Ingrediënten
500 gr varkensfilet (hamlap of varkenshaas)
2 teentjes knoflook, geperst
2 stengels citroengras
2 rode chilipepertjes, gesnipperd
2 sjalotjes, gesnipperd
3 cm verse gember, geraspt
1 el korianderblaadjes, gehakt
2 tl garam masala (Jonnie Boer)
1 el vissaus (nam pla)
2 el Chinese rijstwijn of droge sherry
1 tl bruine basterdsuiker
1 el sojasaus
Hulpmiddelen & keukengerei
Knoflookpers, rasp om gember mee te raspen, barbecue, grillpan of bakplaat.
Leuke tips
Garneer met wat vers gesnipperde koriander. Ik heb dit geserveerd met nasi kuning.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482587
Homepage ID
2964649
Teller
43
Bron
Kookboek
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
FGdeGroot
Gelegenheid