Yoghurttaart met vers fruit (no bake)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/29/2020 - 10:42
Bereidingswijze
-Verkruimel de koekjes en smelt de boter (magnetron). Giet de gesmolten boter bij de koekkruimels en roer dit goed door elkaar.
- Doe een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het kruimel/botermengsel over de bodem van de springvorm, Druk het aan met de achterkant van een lepel en zet het 10 minuten in de koelkast.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en schep daarna de yoghurt erdoor.
- Doe een beetje heet water (waterkoker) in een schaaltje en doe de jam erbij. Meng het goed door elkaar en los er de uitgeknepen gelatine in op. (Als de gelatine niet goed oplost omdat de vloeistof niet meer heet genoeg is zet je het even een paar tellen in de magnetron). Goed roeren.
- Giet deze vloeistof in een dun straaltje bij het slagroom/yoghurt mengsel en meng het goed door elkaar.
- Haal de springvorm met de koekbodem uit de koelkast en giet de massa en voorzichtig bovenop. Strijk het geheel glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
- Laat de taart ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. (Ik maak hem meestal al een dag van te voren).
- Haal de taart uit de koelkast en verdeel er het fruit overheen. Zorg ervoor dat het fruit niet te nat is, laat het eventueel van te voren in een vergiet uitlekken of dep het met keukenpapier.
Afbeelding
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Yoghurttaart met vers fruit (no bake)
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een taart bakken is niet zo mijn ding maar een "no-bake" taart maken met kwark of yoghurt daar draai ik mijn hand niet voor om ;) :) :P Het liefst natuurlijk elke keer weer een andere en met verjaardagen zijn mijn zelfgemaakte creaties dan ook vaak als eerste op. Dat is wat je noemt " "eer van je werk".

TIP: Deze taart is prima glutenvrij te maken als je glutenvrije koekjes gebruikt. 
Ingrediënten
- 200 gram bastogne koeken of speculaas
- 100 gr. roomboter
- 500 gram Griekse (of Turkse) yoghurt
- 200 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 6 blaadjes gelatine
- 50 gram abrikozenjam of sinaasappelmarmelade
- bodempje water
- 500 gram gemengd fruit (bijvoorbeeld ananas, meloen, aardbeien, druiven, kiwi enz.)
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier, springvorm van 26 cm.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1482363
Homepage ID
2066044
Teller
442
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid