Bereidingswijze
smelt de boter en meng de gesmolten boter door de koekkruimels
bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk de bodem strak met de bolle kant van de lepel en laat dit in de koelkast opstijven.
klop de slagroom met de suiker stijf en eventueel de slagroom versteviger.
smelt ondertussen de chocolade au bain marie, kom boven een pan dampend water, let op de kom en het water mogen elkaar niet raken.
giet de gesmolten chocolade en de likeur al kloppend bij de slagroom
giet het choco mengsel in de vorm en laat dit 6-8 uur op stijven.
bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk de bodem strak met de bolle kant van de lepel en laat dit in de koelkast opstijven.
klop de slagroom met de suiker stijf en eventueel de slagroom versteviger.
smelt ondertussen de chocolade au bain marie, kom boven een pan dampend water, let op de kom en het water mogen elkaar niet raken.
giet de gesmolten chocolade en de likeur al kloppend bij de slagroom
giet het choco mengsel in de vorm en laat dit 6-8 uur op stijven.
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke volle chocoladetaart is super makkelijk om te maken en super machtig en dus ook prima als afsluiter van een heerlijk diner, je moet alleen wel wat geduld hebben voor je de taart kunt eten want een nachtje in de koelkast is het beste, je kunt hem daarom het beste een dag eerder maken.
deze versie is met een beetje likeur maar mocht je dit niet willen of er eten kinderen mee
dan kun je dit ook achterwege laten.de amandel likeur is ook voor andere smaken likeur te vervangen bijv koffielikeur of karamel
zelf voeg ik altijd nog 2 zakjes klop en fix toe aan de slagroom omdat dit de slagroom na toevoeging van de chocolade mooier tot zijn rechtkomt.
Tevens kun je ipv pure chocolade ook andere smaken chocolade toevoegen, bijv karamelseesalt, krijg je een hele andere chocolade taart dan de oorspronkelijke truffel maar is ook heel er aan te raden:)
deze versie is met een beetje likeur maar mocht je dit niet willen of er eten kinderen mee
dan kun je dit ook achterwege laten.de amandel likeur is ook voor andere smaken likeur te vervangen bijv koffielikeur of karamel
zelf voeg ik altijd nog 2 zakjes klop en fix toe aan de slagroom omdat dit de slagroom na toevoeging van de chocolade mooier tot zijn rechtkomt.
Tevens kun je ipv pure chocolade ook andere smaken chocolade toevoegen, bijv karamelseesalt, krijg je een hele andere chocolade taart dan de oorspronkelijke truffel maar is ook heel er aan te raden:)
Ingrediënten
150 gram roomboter
1 pak bastogne koeken of oreo 2 rollen tot kruimels gemaakt
600 ml slagroom
3 el suiker
600 gram pure chocolade in stukjes
30 ml amandellikeur
cacao poeder
frambozen voor decoratie
1 pak bastogne koeken of oreo 2 rollen tot kruimels gemaakt
600 ml slagroom
3 el suiker
600 gram pure chocolade in stukjes
30 ml amandellikeur
cacao poeder
frambozen voor decoratie
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm bekleed met bakpapier
Leuke tips
neem de taart uit de koelkast en bestrooi met cacao en garneer met slagroom en/of de frambozen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1482225
Homepage ID
2961735
Teller
0
Bron
boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid