Verjaardagstaart van biscuit met aardbeien, framboos en appel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/20/2020 - 08:42
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.

-Beboter 2 springvormen van 20 cm diameter. Bekleed de bodems met bakpapier.

-Roer de boter met de suiker en het vanille extract romig en bleek. Klop de eieren los en voeg bij het botermengsel.
-Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel onder het boter-eimengsel. Voeg ook en een snuifje zout toe.
-Giet er de melk bij en roer door.

-Verdeel het beslag over de twee bakvormen en plaats 25 minuten in de oven.
-Laat de biscuits daarna 5 minuten afkoelen in de vorm.
-Haal ze vervolgens uit de vorm en laat op een rooster volledig afkoelen.
-Was de appel en snijd in flinterdunne plakjes en snijd de aardbeien in partjes.

-Klop de room met het vanillemerg en 2 eetlepels poedersuiker stijf.

-Beleg 1 biscuit met de appelplakjes en bestrijk met 2/3de van de room.
-Beleg met 2/3de van de aardbeien en 2/3de van de frambozen.
-Leg de tweede biscuit er bovenop en schep er de resterende room op en beleg met het resterende fruit.
-Bestrooi met poedersuiker.
Afbeelding
Verjaardagstaart van biscuit met aardbeien, framboos en appel
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wil je de jarige (of jezelf!) trakteren met een zelfgemaakte verjaardagstaart? Maak dan zeker deze makkelijke biscuit met aardbeien, frambozen en appel en het feest kan beginnen.  
Ingrediënten
100 g aardbeien
100 g frambozen
1 rode appel
220 g fijne suiker
1 tl vanille extract
4 eieren
220 g zelfrijzende bloem
1 tl bakpoeder
50 ml melk
300 ml volle room
1 vanillestokje
poedersuiker
220 g boter, op kamertemperatuur + extra om in te smeren
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
2 springvormen van 20 cm doorsnede
bakpapier
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1482153
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid