Bereidingswijze
Laat de abrikozen goed uitlekken in een vegiet en snijze in parten.
Laat de kwark uitlekken in een zeef.
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Vet de rand van de springvorm in met boter en bestuif de rand met bloem.
Klop de zachte boter met de suiker met een mixer tot een crèmige lichtgele massa.
Voeg één voor één de eieren toe. Steeds ale één ei is opgenomen het volgende ei toevoegen.
Klop de goed uitgelekte kwark erdoor.
Spatel de gemalen amandelen en het zelfrijzend bakmeel door het beslag.
Niet kloppen want dan krijg je geen luchtig deeg.
Doe de helft van het beslag in de springvorm.
Verdeel hierover de stukjes bitterkoekjes en daarover de rest van het beslag.
Verdeel de abrikozen hieover en strooi het amandelschaafsel erover.
Bak de taart plm. 50 - 60 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven.
Bestrooi de taart - na afkoelen - eventueel met nog wat poedersuiker.
Laat de kwark uitlekken in een zeef.
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Vet de rand van de springvorm in met boter en bestuif de rand met bloem.
Klop de zachte boter met de suiker met een mixer tot een crèmige lichtgele massa.
Voeg één voor één de eieren toe. Steeds ale één ei is opgenomen het volgende ei toevoegen.
Klop de goed uitgelekte kwark erdoor.
Spatel de gemalen amandelen en het zelfrijzend bakmeel door het beslag.
Niet kloppen want dan krijg je geen luchtig deeg.
Doe de helft van het beslag in de springvorm.
Verdeel hierover de stukjes bitterkoekjes en daarover de rest van het beslag.
Verdeel de abrikozen hieover en strooi het amandelschaafsel erover.
Bak de taart plm. 50 - 60 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven.
Bestrooi de taart - na afkoelen - eventueel met nog wat poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit lekkere abrikozentaartje heb ik gebakken voor een paar buurvrouwen die kwamen koffiedrinken. De taart was snel gemaakt met abrikozen uit een pot (of blik).
Ingrediënten
blik abrikozen (inhoud plm. 400 gram) goed uitgelekt
100 gram zachte roomboter
150 gram suiker
3 eieren (M)
mespunt zout
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram gemalen amandelen
250 gram magere kwark (uitgelekt in een zeef)
plm. 150 gram bitterkoekjes in kleine stukjes gehakt
plm. 75 gram amandelschaafsel
100 gram zachte roomboter
150 gram suiker
3 eieren (M)
mespunt zout
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram gemalen amandelen
250 gram magere kwark (uitgelekt in een zeef)
plm. 150 gram bitterkoekjes in kleine stukjes gehakt
plm. 75 gram amandelschaafsel
Hulpmiddelen & keukengerei
sprinvorm plm. 20 cm doorsnede
bakpapier
vergiet
zeef
mixer
bakpapier
vergiet
zeef
mixer
Leuke tips
Wil je lieve een grote taart (doorsnede bakvorm 24 tot 26 cm ) bakken neem dan de dubbele hoeveelheid van alles
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1481623
Homepage ID
886977
Teller
83
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid