Citroen boterkoek met pijnboompitten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/03/2020 - 20:41
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 210 graden.
Boter, basterdsuiker, bloem, citroensap, citroenrasp, mespunt zout en 1 ei door elkaar mixen.
Boterkoekvorm 24 cm doorsnede invetten en met bloem bestrooien,
Deeg verdelen over de vorm.
(Overgebleven ei vermengen met scheutje limoncello).
Met vork een ruitvorm maken op de boterkoek.
Pijnboompitten over deeg strooien.
Losgeklopte ei erover strijken.
In midden van de voorverwarmde oven 20 tot 25 minuten minuten bakken tot de koek mooi lichtbruin is.

Afbeelding
Citroen boterkoek met pijnboompitten
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Boterkoek is best zwaar om te eten. Door de toevoeging van citroenrasp en citroensap krijg je een lekkere frisse boterkoek. De pijnboopitten maken het geheel nog lekkerder.
Ingrediƫnten
200 gram zachte roomboter
200 gram basterdsuiker
250 gram bloem
Citroenrasp + Sap van een citroen
mespunt zout
1 + 1 eieren
(optioneel: scheutje limoncello door het losgeklopte ei bovenop)
3 eetlepels pijnboompitten
Hulpmiddelen & keukengerei
boterkoekvorm 24cm doorsnede of een langwerpige of vierkante vorm
mixer
deegkom
Leuke tips
De limoncelle is niet echt nodig, maar wel lekker !!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1481225
Homepage ID
886977
Teller
46
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid